Eesti kõige väärtuslikum ettevõte on 2019. aasta lõpu seisuga Tallink Grupp, millele järgnevad Swedbank AS ja Eesti Energia.

Edetabeli koostasid koostöös investeerimis- ja konsultatsioonifirma Prudentia ning Nasdaq Tallinn ehk Tallinna börs, avalikustamine toimub koostöös Eesti Ekspressiga.

Vaata väljakuulutamise puhul tehtud Eesti Ekspressi erisaadet, kus osalesid Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene, Nasdaq Tallinn börsi juhatuse esimees Kaarel Ots ning Prudentia juhtivpartner Illar Kaasik.


Saates analüüsiti Eesti majanduse hetkeseisu, investorite käitumist, valitsuse kriisimeetmeid ning suurimate Eesti ettevõtete olukorda ja seda, millised muutused võiks edetabelis toimuda lähikuudel.

„See edetabel on valminud vahetult enne koroonaviirusest tingitud kriisi ning on väga heaks ülesvõtteks Eesti majandusest hetkel, kui kriis maailma tabas,“ kommenteeris Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora. „Tänu sellele on hea hinnata ka kriisi mõju meie majanduse kroonijuveelidele, kui oleme selle ükskord seljatanud.“

Sulev Raik, Prudentia partner ütles: „Kogu projekti mõte oli avaliku debati tekitamine ettevõtete väärtuse ja väärtuse loomise teemal laiemalt. On ju ettevõtted riigi majandusmootor ja rikkuse allikas, neil on kanda ühiskonnas oluline roll.“

Prudential ja Nasdaq Tallinnal on kavas jätkata väärtuslikumate ettevõtete TOP101 koostamist, et aidata investoritel pikema perioodi vältel analüüsida trende ja ettevõtete väärtuste muutusi läbi majandustsüklite.

Tutvu täieliku ülevaatega TOP101-st Eesti väärtuslikumatest ettevõtetest SIIN.

1. Tallink Grupp AS

2. Swedbank AS

3. Eesti Energia AS

4. SEB Pank AS

5. Tallinna Sadam AS

6. Telia Eesti AS

7. NG Investeeringud OÜ

8. Riigi Kinnisvara AS

9. Riverito AS

10. Graanul Invest AS

Edetabeli puhul valmis ka Eesti Ekspressi äriajakirja Magnaat erinumber, kus on põhjalikud ja eksklusiivsed lood Eesti majanduse tugisammastest, meie väärtuslikumatest ettevõtetest. Tutvu Magnaadi eriväljaandega ja TOP101-s olevate ettevõtetega tehtud intervjuudega.

Huvilised saavad tutvuda TOP101 edetabeli koostamisel kasutatud meetodiga, milleks on turupõhine lähenemine.

Kes soovib erisaadet kuulata podcastina, saab seda teha siin.
1x
00:00