Nädala Reps

Eks ju meie kultuurile on väga omane alati muretseda ja teha nagu kurbasid kokkuvõtteid.

Riigikogus 13. mail

Naine teatab, et tal on kõrini, ja kolib minema

Ratas: Ma lükkan kohe laualt maha kõik mulle esitatud ultimaatumid. Perekonnas tuleb olla vastutustundlikult, tulevikku vaatavalt ning alati peres ühisosa otsides. Mind teeb siiralt nukraks, et võõraste meeste pealiskaudne veetlus on kahjustanud perekonna sisemist usaldust ja koosmeelt. Mõistan, et tõusvad kaalunumbrid ning lisanduvad hallid karvad külvavad pere­elus lisapingeid. Sellest tuleb aga üle olla, sest meist kumbki pole tulnud sellesse suhtesse pealiskaudse veetluse pärast.

Naine teatab, et joob pigem torusiili, kui seksib oma abikaasaga.

Ratas: Ka mina ütleksin, et olen selles osas murelik ja ma ei kiida seda kuidagi heaks.

Naine heidab ette, et mees saab liiga väikest palka.

Ratas: Meie pere on jõudnud keskklassi hulka, mis on suur tunnustus kõigile meie inimestele, kes on sellesse kümne aasta jooksul uskunud ning selle nimel tööd teinud ja vaeva näinud. Seda nii kodus kui tööl. Meie eelarve kasvab ning tööhõive on rekordiline, käime mõlemad tööl. Me peame pingutama, et kõik meie pere inimesed sellest edust osa saaksid, sealhulgas sina. Väärtustame iga inimest, sõltumata tema soost, vanusest, sotsiaalsest staatusest või sellest, kas ta magab voodis vasakul või paremal pool.

Naine heidab ette, et mees ei väärtusta teda.

Ratas: Tänane perekond toimib, see koostöö on töine. Mina valin töörahu ja selle nimel peavad kõik pingutama.

Naine küsib, miks ei veedata puhkust mõnes normaalses kohas.

Ratas: Ma siiralt vabandan. Minu ja kogu meie perekonna ülesanne on tuua meie pere raskest olukorrast välja. Me saame perekonnaks, mis ei veeda oma puhkust üksnes Ülemiste Keskuses. Ma kinnitan sulle ja kogu perele, et meie pere käekiri on juba muutunud ja muutub veel. Me teeme need asjad korda.

Naine küsib, millal ta veel ühe lapse saab.

Ratas: Selge on see, et teha sellised mõjuanalüüsid, ma ei tea, perspektiivis 20, 25 või 30 aastat, no on üsna keeruline, kui mitte võimatu.

Naine heidab ette, et mees ei veeda temaga piisavalt aega.

Ratas: Ma olen täiesti veendunud, et vastastikune hoolivus, armastus ja tähelepanu on ja jääb ka tulevikus selle perekonna prioriteediks, nagu see lubadus abielulepingu sõlmimisel anti.