Kodumaiste singlite listi nädala kõrgeim uus tulija on Villemdrillemi värske pala „niiea“, kus teeb kaasa Elina Born. Lugu on platseerunud teiseks.

Ootamatul kombel pole nublu tuliuus „1-2“ kogu ülejäänud maailma seljataha jättes esimeseks kihutanud, vaid jõuab esimesel nädalal alles kuuendale kohale.

Ja uusi tulijaid on veel. 20. kohale on end vedanud Jaagup Tuisu pala „Miinusprojekt“. Jaaniöö pidude ilmse soundtrack'ina on tipp-40sse end lülitanud klassik – Caater ja Mari-Liis, lugu „II dimensioon“, see on 31. kohal. Ning neist allpool Hiiumaa produtsent Siimi koos jõuguga Kalevimehed, kelle pala „Aurik Viljandist“ debüteerib 32. kohal.

Eesti lugude liider on kolmandat nädalt 5MIINUST palaga „Peo lõpp“.

Olgu ka mainitud, et eelmine nädal, kui digitabelid olid jaanipuhkusel, kihutas kodumaiste lugude tabelis uue tulijana kõige kõrgemale Pluuto värske pala „OD“. See jõudis siis 6. kohale ning on sel nädalal 10. paigutusel.

Teised möödunud nädala uued tulijad – säm'i „oled kuul“, WATEVA ja Karl Killingi „Cold Fumes (in Mid-June)“, AG „Olla sinuga“, Uku Suviste „Müüdud ja pakitud“ – on huvitaval kombel selleks nädalaks esimese 40 hulgast juba lahkunud.

Albumite paremusrea juurde.

Pikkade plaatide arvestuses oli jaanipuhkusenädalal kõige kõrgem uus plaat räppar AG teos „Suhted“. Album põrutas neljandale kohale, sel nädalal laskub viiendale positsioonile.

Albumite tipp-40s on veelgi tugevamini esil, et Eesti rahvas kuulas pühade aegu üksjagu kodumaist kullavaramut. Terve rida legendaarseid artiste on oma teostega siin listis nägu näitamas. Esiteks superprodutsent Sven Lõhmuseplaadifirma Moonwalk kogumikteos, mis on taastulijana 14. kohal. Edasi tulevad Terminaator ja „Kuutõbine“ (24.), Smilers „XX, vol. 2 (20 aastat meteoriitide sajus)“ (30.) ja Ines „15 magamata ööd“ (38.).

Päriselt värsketest plaatidest on ainsana edetabelisse tunginud Black Eyed Peasi comeback-plaat „Translation“, mis näitab end 18. kohal.

Albumite pingerea esimesena jätkab aga The Weekndi „After Hours“, mille kõrvale on nüüd end pikemaks taha haakinud Harry Stylesi „Fine Line“.

Singlite üldtabelis on Eesti popkahurväe väljatulek ning jaanituli tekitanud erakordse, kuid meeldiva olukorra, kus kodumaiseid lugusid on rahvusvahelises konkurentsis väga palju esil. Esikümnes Eesti lood lausa domineerivad (neid on seal kokku kuus) ning terves tipp-40s on meie lugusid kokku 18.

Ning singlitabeli esinelik on lausa identne kodumaise reastusega – juhib listi 5MIINUSt, tema taga nädala kõrgeim tulija Villemdrillemi „niiea“, kolmas nublu „Croissantid“, neljas reketi „Magad vä?“. Braavo!

* Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.