Nädala Helme

Ma olen üldiselt keskmisest paranoilisem inimene.

Valitsuse pressikonverentsil

Yana Toomi kahtlusehetk

Kindlad allikad on Kranaadile vihjanud, et hiljutised meeleavaldused Valgevenes ja Kaug-Idas tekitasid Euroopa Parlamendi saadik Yana Toomis kõhklusi, kas äkki on kõik, mida ta on seni uskunud, hoopis vale.

„Äkki rahvas ei armastagi Putinit ja Luka­šenkot, äkki põhineb nende võim vägi­vallal ja manipulatsioonidel,“ kirjeldas üks lähikondne Toomi tabanud kahtluse sisu.

Allikad kinnitavad aga, et Toom sai oma kahtlustest võitu ja usub nüüd jälle siiralt, et nii Putin kui ka Lukašenko on mõlemad Jumala kingitused oma rahvastele.

Putini toetus Keskerakonnas kõrgem kui Venemaal

Tartu Sõltumatu Instituudi värskeima uu­ringu kohaselt on Venemaa president Vladimir Putini toetus Keskerakonna liik­mete seas kõrgem kui Venemaa elanike seas. Kui viimase Levada keskuse uuringu kohaselt toetab Putini tegevust kõigest 30 protsenti venemaalasi, siis keskerakondlaste seas on toetus Putinile tubli 89 protsendi.

Sama uuring leidis, et USA president Donald Trumpi toetus on EKRE valijate seas tervelt 94 protsenti. Lisaks said kü­sit­lejad EKRE valijatelt sõimata, miks ei küsita neilt Ungari president Viktor Orbani toetuse kohta.

Riigikogus loodi Lukašenko toetusrühm

Riigikogu teatas, et loodud on Valgevene president Aleksandr Lukašenko toetus­rühm. Selle esinaine Oudekki Loone rõ­hutas, et Valgevene seaduslikult valitud ja rahva seas ülipopulaarse presidendi nimi on vene õigekirjanormide kohaselt Lukašenko, mitte valgevenepäraselt Lukašenka.

„Aleksandr Lukašenko nime kirjutamine valgevene moodi on rahvustevahelise vaenu õhutamine,“ ütles Loone. Tema sõnul on toetusrühma eesmärgiks kaitsta president Lukašenko head nime.