Nädala Helme

Valitsuse pressikonverents 23.07.2020

Ja Hiina tuleks üldse Eestisse lasta. Hiinlased paneksid siia miljardeid ja kümneid miljardeid, teeksid meile teed ja tunnelid ja sillad ja Rail Balticud ja kõik teeksid ära.

Valitsuse pressikonverentsil

Jüri Ratas:

Kallid lapsed, nagu taibukamad teist juba teavad, siis täna tervitab teid kooliaasta alguse puhul lausa Eesti Vabariigi peaminister. Kes on peaminister?

Peaminister on see väga tähtis mees, kes juhib koosolekuid, lõikab linte ja vabandab valitsuse liikmete lolluste pärast. Kuigi see on raske, on peaministri amet siiski minu unistuste töö.

Aja jooksul saab töö nii hästi käppa, et vajadusel vabandad ka une pealt mõne ministri sõnade eest. Valitsus on natuke nagu kool, kus peaminister on õpetaja ja ministrid on lapsed. Nagu kooliski teeb mõni minister rohkem ulakust, aga eks õige peaminister armastab ka neid.

Mart Helme:

Vaatan, et täna on kutsutud mind vanemate klasside aktusele. Mu ettevalmistatud kõne oli küll mõeldud esimese klassi jütsidele, aga eks ma kõnelen siis südamest.

Vaatan, et tüdrukud on siin koolis väga ilusad ja kleidid kipuvad jääma lühikeseks. Eks noorus olegi selline, olin kunagi ise samasugune, aga vaadake ainult, et te neegrist rasedaks ei jää!

Üldiselt olen Eesti noorsoo suhtes lootusrikas, ainult neegrid teevad muret. Tšikid muudkui käivad meie kontoris, räägivad, et neegril oli lont põlvedeni, aga kui juba kõht ees, siis proovi otsida musta meest Aafrika öös.

Urmas Reinsalu:

Eesti välispoliitika nurgakiviks on see, et Venemaalt tuleb välja nõuda okupatsioonikahjud. Oot, mis küsimus see saalist praegu oli... et mis okupatsioon?

Tanel Kiik:

Mõelge, et praegune valitsus on samasugune nagu valitsus Reformierakonnaga, ainult et valitsusest sõimab inimesi Jürgen Ligi asemel Martin Helme.

Helir-Valdor Seeder:

On suur rõõm teid näha. Teie, seitsmeaastased, olete tulevase Eesti elu õied. Lausa kahju on tänasel pidupäeval teid kohe traumeerima hakata, aga kas te teate, mis on pensioni teine sammas?

Martin Helme:

Kallid lapsed, kas te teate, kes on homod? Ja-jah, pederastid – see on teine nimi selle kohta. Need on inimesed, kes elavad ausate maksumaksjate kulul oma lõbusaid tilulilu elusid. Oot, mis toimub? Tilulilu elu teiste kulul ei tähenda, et ka teie peaksite homodeks hakkama! Ei-ei, seda ma ei mõelnud...