Süüdistuse järgi plaanis Magerramov tuua USAsse suures koguses fentanüüli ja karfentanüüli.

USA narkoagentuuri DEA salaagendi poolt kogutud tõenditele ja tunnistustele tuginedes määrati Magerramovile 10 aasta pikkune vanglakaristus. Lisaks pidi mees loovutama 38 500 dollarit kuritegelikku tulu.

Kirjutasime Eesti allilma rahvusvahelise haardega narkokaubandusplaanist esimest korda eelmise aasta septembris. Taasavaldame toona ilmunud loo.

Kolmanda raundi lõpuni on jäänud veel kaks ja pool minutit, kui Eesti parima kikkpoksija, Mirkko Moisari vastane esimest korda matile prantsatab.

„Nonii! Konstanidis kukkus,“ rõõmustab teleülekannet kommenteeriv Kaarel Kose.

Rahvast on peaaegu täismaja. Kohal on isegi tulevane linnapea ­Mihhail Kõlvart. Niisamuti Eesti aserite jõugu juhiks nimetatud rahvusvahelise haardega narkoärikas ning Eesti tasemel karateka Amid ­Magerramov ja teist põlve allilma autoriteet Dmitri Bõkov juunior. 

Koos Magerramovi ja Bõkoviga vaatab matši Santiago ­R­­odriguez. Mees nimetab end ühe suure Colombia narkokartelli liikmeks. Publikus istub ka ­Lauris ­Kaminskis – mees, kes USA narko­agentuuri DEA luureandmete kohaselt on Maarjamaa allilmas tähtis kuju, kuid kelle kohta ei leia ainsatki süüdimõistvat kohtuotsust ega varasemat meediakajastust.

Päev enne matši – reedel, 13. oktoobril 2017 – käivad Magerramov ja Kaminskis Colombiast saabunud külalisega ühes Tallinna restoranis õhtustamas. Magerramov ja Kaminskis tutvustavad colomblasele teisigi siinse kriminaalkontingendi tähtsamaid ninasid. 

Algamas on suurejooneline ja riskantne narkoseiklus, mille tagajärjed jäävad asjaosalisi saatma kogu eluks.