Reisimine

Aasiast ei saa küllalt. Tai, Korea, Jaapan. Lõputu inspiratsioon kõikidele meeltele. Loomingulised protsessid Jaapani kolleegidega. Naudin Jaapani filme ja raamatuid. Viimase aja suurim elamus on kirjanik Yukio Mishima ja tema legendaarne teos „Kuldne Tempel“, milles mõjutatuna sündis kaasaegne ballett „Kuldne Tempel“.

Fotod

Kaameraga mööda linna ja loodust uitamine. ­Ajataju mõnus kadumine ning meele sundimatu ülendus. Vanad uksed, pragunenud värvkatted, mustvalge filter, loomulik valgus. Pisikesed detailid.

Ajalugu

Meeldib sukelduda ajalukku. Mõne minuti ja tunniga võib rännata läbi sajandite. Praegu köidab mind barokk, eriti Prantsusmaa barokiaja muusika, kirjandus, mood, arhitektuur, Louis XIV isiksus.

Talgud

Talgud sõpradega värskes õhus – puitmajade kallal nokitsemine, vana mööbli restaureerimine, käsitsi krohvimine, ­kiviaiad, kiviseinad...

Rituaalid

Kuidas ja millised rituaalid on tekkinud eri maade rahvastel. Kuidas loodus kujundab inimese käitumist ning inimese püüdeid loodusjõududega lepitust otsida. Eesti on võrratu pärandiga, kuulake vaid Veljo Tormise muusikat ja lugege tema muusika tekste – ihukarvad tõusevad püsti.