Nädala Ratas

Nii et kui teie ütlete, et Jüri Ratas on viie aasta pärast peaminister, ma kindlasti seda vastu ei võta.

Riigikogus 30. septembril

Põhja prefektuuri alamkomissar Üllar Karupauk ütles, et võltskoomikuid on mitut sorti. Ühed on sellised, kes näevad välja nagu täiesti ausad stand-up’i mehed, aga ropendamise ja peerunaljade asemel teevad võlts-stand-up-koomikud nalja poliitika ja seksi üle.

„Võlts-stand-up-koomikud võivad jätta väga usutava mulje, kuulad neid ja naerad laginal, aga politsei hoiatab, et võlts-stand-up-koomikud ei kirjuta oma nalju ise, vaid teised teevad seda nende eest. Erinevalt ehtsatest stand-up-koomikutest polegi võlts-stand-up-koomikud tegelikult nii naljakad, kui nad mulje jätavad. Eriti naistel tasub ettevaatlik olla, et nad kogemata igava mehega ei seksiks,“ hoiatas Karupauk.

Ausaid kodanikke ähvardavad hädad ei piirdu võlts-stand-up-koomikutega. Karupauk teadis rääkida, et levivad ka võlts-mustkunstnikud. „Üks mees kuulutas välja mustkunstiõhtu. Kohaletulnud rahvale näitas ta oma telefonist paari koduvideot mudas möllavatest lastest ja klatšis seejärel kogu õhtu oma ämma. Seejuures teatas mitu publikusviibijat, et isegi klatš polnud ehtne, vaid vene sotsiaalmeediast ära virutatud,“ teatas Karupauk.

Politsei tööpõld pettustega võitlemisel on avar. Endiselt tuleb kaebusi, et muusikud ei laula laval otse, vaid lasevad muusikat maki pealt.

„Eriti robustne oli räppar Peninuki juhtum, kes läks Keilas lavale täiesti täis peaga, aga purjus lälina asemel laulis täiesti selges eesti keeles pededest ja sotsidest, kuni ühel hetkel hakkas makist tulema Whitney Houstoni muusikat. See on selge juhtum, Peninukk istub meil juba kinni ja lähiajal enam välja ei saa.“

Mõni juhtum on politsei jaoks moraalselt keeruline, kuigi seadus on selge.

„Hiljuti tuli teade, et tuntud kristalliravija Evangeliina Uu käis nahale tekkinud imelikku plekki nähes arsti juures, kes siis tegi midagi ja plekk läks ära. Kuigi inimesel on tõesti õigus soovi korral ka päris arsti juures käia, siis teistele kristalliravi tegev inimene peaks ikka ausalt mädanema ja mitte arsti juures käima,“ arvas Karupauk.

Eriti jõhker pettus avastati eelmisel kuul, kui selgus, et tuntud horoskoobimeister Oskar Pahalauk ei kirjutagi oma horo­skoope tähistaevast vahtides, vaid istub lihtsalt arvuti taha, teeb õlle lahti ja kirjutab suvalist teksti, ise vaikselt itsitades.

„Selle eest saab kümme aastat, see on selge,“ lubas Karupauk.