Nüüd ongi valitsus leidnud endi arvates humaanse lahenduse: kõik Eesti homod saadetakse Noarootsi osavalda.

"Ma kuidagi ei pea õigeks, et me kedagi Eestist ära ajame," selgitas Jüri Ratas valitsuskoalitsiooni koosolekul sündinud lahendust. "Noarootsi aga kuulub haldusreformi raames sündinud Lääne-Nigula valla koosseisu, mis tähendab, et kõik homod jäävad Eestisse. Kasutaksingi võimalust rõhutada, et sõltumata nende soost, vanusest, rahvusest, seksuaalsest sättumusest või mingitest muudest tunnustest, on kõik homod oodatud Eestimaal edasi elama."

Martin Helme sõnul sobib Noarootsi homode koondamiskohaks ka seetõttu, et nii ei tagane EKRE oma vaadetest, mis niigi ammu kõigile teada olid. "Meil seal ühtegi valijat pole ja issi saab edasi minister olla. Rootsi, Noarootsi - lõpuks üks Venemaa kõik, nagu ütlevad klassikud."

Kolmanda valitsusliidu liikme Isamaa juht Helir-Valdor Seeder avaldas heameelt, et koalitsioon saab Eesti nimel edasi töötada: “Eks neid Mardi ütlemisi tuleb teadlikult ignoreerida.”

Lisaks Noarootsi plaanile lepiti kokku ka selles, et Mart Helme püüab hoiduda liiga reljeefsetest avaldustest ning kirjutati alla paberile, mille järgi on Ratas valmis Mart Helmele annetama ühe oma kahest neerust, kui Helme tervislik olukord seda nõuab. Seda kõike muidugi tingimusel, et valitsuskoalitsioon püsib.

Täna päeval kommenteeris toimuvat Reformierakonna juht Kaja Kallas, et Mart Helme ministriametisse ei sobi.

"Siin enda selja sirgu ajamine oleks oluline ka Jüri Ratase enda väärikuse huvides," ütles Kallas. "Aga vaadates peaministri erakordset oskust kõike alla neelata, siis eks me näe."

Nõudlikul lugejal võib tekkida küsimus, kas juhtorava kahtlused valitsuse lagunemise tõenäosuse osas läksid täppi. Ratase sõnul aga külvab opositsioonipartei esimehe öeldu hoopis viha ja vihkamist ning õõnestab neid väärtusi, mis Eestimaa inimesi igapäevaselt ühendab.

"Ma ei pea selliseid kujundeid, sõnakasutust ega väiteid kuidagi kohaseks, kui väidetakse, et ühes suure ja lugupeetud erakonna juht lihtsalt kõike alla neelab."
Ratas ei uskunud, nagu oleks Kaja Kallas alla neelamise märkust siiski kujundlikult mõelnud. "Ta ütles, et neelab alla. Alla neelamine tähendab toidu, vee või mõne muu objekti kurgu- ja neelulihaste kokkutõmmete abil midagi suust ja neelust söögitorusse surumist."