Mäe vaidlustas trahvi Harju maakohtus, mis asub tema kaebust arutama järgmise aasta jaanuaris. Aruteludeks on planeeritud viis päeva istungeid. Kohtunikuna mõistab õigust Karin Olentšenko.

Politsei karistas Mäed tänavu oktoobri lõpul seksuaalse ahistamise eest väärteokorras. Rahalise trahvi suurust ei ole politsei ega Mäe seni avaldanud. Mäe kaitsja Paul Keres on varem meedias öelnud, et summa pole suur.

Samuti pole üldsusel teada, kus ja millal politsei poolt tuvastatud väärtegu toimus, kui palju oli kannatanuid ja mida Mäe seksuaalse ahistamise käigus tegi.

Advokaat Kerese sõnul pole tema klient politsei poolt ette heidetavat seksuaalset ahistamist toime pannud.

Veel enne rahatrahvi astus Mäe augusti lõpul ise Estonia juhi kohalt tagasi.

Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskond hakkas Mäe juhtumit uurima pärast 22. juuni Eesti Ekspressis ilmunud artiklit "Rahvusooper Estonia töötajad: direktor Aivar Mäe alandab ja ahistab naisi".

Paar päeva hiljem avaldas Mäe avaliku vabanduse inimeste ees, kes on pidanud tema käitumist "ebaviisakaks, ebaväärikaks ja mõnel puhul kohatuks".

Mäe sõnul on kõige põhjuseks tema "loomuomaselt ülemeelik huumorisoon ja karakter". Enda sõnul pole ta "kunagi soovinud kedagi alandada ega panna end ebaväärikalt tundma."