Energia allikas ja parim koht


Minu jaoks on kõige parem koht maailmas Käru. Seal saab puhata, seal saab kõvasti tööd teha, seal saab filmi monteerida, seal saab Käru muuseumi rajada. Ma olen Tallinnas sündinud ja kasvanud, aga kuni 16aastaseks saamiseni olin suviti vanaema juures Ukraina külas. Ehk need juured kutsuvad tagasi ja mind tõmbab maale.

Muusika ja kino


Olen väga vanamoodne inimene, eriti võrreldes oma mehega, kes kuulab lastega techno’t, drum’n’bass’i ja muud elektroonilist muusikat. Mina kuulan hoopis klassikat, vene rokki ja kitarriste, ka audioraamatuid. Dokumentaalfilme vaatan palju ja olen nendega kursis, mängufilme palju vähem. Viimane film, mida suurel ekraanil nägin, oligi mu enda film „Ankeet“, kontrollisin uue koopia üle. Aga üks dokk, mis viimati meeldis, oli „The Social Dilemma“ Netflixist.

Sport ja reisimine


Proovin käia spordisaalis, aga ei jõua. Mul on alati kiire. Armastan reisida, aga viimased kolm aastat enne koroonat reisisin nii palju, et see ei ole normaalne – lugesin millalgi kokku, et 2018. aastal lendasin 65 korda lennukiga. Etioopiast Kanadani, Usbekistanist Colombiani, Euroopast rääkimata. Varsti on võtted Brüsselis, ei taha eriti lennata. Mulle sobib Eestis olla, aga töö pärast pean reisima – kas siis midagi üles filmima, oma filme näitama või hoopis loenguid andma.