BREIKTANTS 1980ndate moetants on nüüd olümpiamängude ametlik võistlusala. Mida järgmiseks? Postitants ja tantra-jooga? Ei-ei, kiidame heaks – lahe, väga lahe!

KAKERDAJA RABA Hetkel kõige popim looduslik lõbustus- ja spordipark uisutajatele. Liugled läbipaistval jääl, härmas sambla- ja põõsatortide vahel. Huvilised, tehke ruttu, enne kui lumi peale tuleb või jää ära aurab.

AVOKAADO-KÄSI Doktorid Hollandimaal on sedavõrd sagedasti vastamisi vigastustega, kus inimesed lõikavad endale superpuuvilja avokaadot avades nii tõsiselt sõrme – no otse närvideni välja –, et on teinud ettepaneku anda avokaadodega kaasa hoiatavad kasutamisjuhendid.

PODCAST’ID Kui YouTube, Twitter ja Facebook kraamivad aina sihikindlamalt oma keskkondadest valeuudiseid ära, on ohtliku libainfo peamiseks levikohaks saanud podcast’id, milles levivat teavet ei kontrolli keegi.

Nädala sõna: kontakt

Kui vanasti oli kontakt elik kokkupuude tarvitusel eeskätt elektri alal, siis koroona-aastal kasutatakse seda sõna aktiivselt hariduses (kontaktõpe), spordis (kontaktsport) ja epidemioloogias (vähendage kontakte!).

Vaata ka ­distantsõpe, „Kolmanda astme lähikontakt“, „Kohtumine tundmatuga“, akontaktne, Zoom, Kodak, Contax, Barbar Conan, content, Kon-Tiki, darba laiks, seksuaalne ahistamine, puutetundlik, kägistusvõte, boamadu, #MeToo, seinakontakt, kontaktläätsed, kontakt­andmed, kontaktdermatiit, kontaktivõimetu, reket „Kontakt“, konn, konjaabel.