50 ROOSA VARJUNDIT Ülemaailmse koroonapandeemia-aja trendikaim juuksevärv on roosa. Jennifer Lopez, Justin Bieber, Lady Gaga, Dua Lipa, Madonna ja muidugi Michaela Coel sarjas „I May Destroy You“. Ja nagu ärksam osa populatsioonist ennustab – roosa võidukäik jätkub ka aastal 2021!

EESTI KAAMERAD KUULE ESTCube-1 järeltulijad (Eesti tipptehnoloogiafirmad) Crystalspace ja Krakul ning Tartu Ülikooli Tartu observatoorium nokitsevad üheskoos stereo­kaamerate kallal, mis peaksid aastal 2024 NASA lennuga Kuule põrutama. Eestlased on ikka kosmoserahvas olnud.

PRESIDENDI HALB EESKUJU Välisminis­teerium soovitas eestlastel koroonaohu ­tõttu vältimatu vajaduseta aastalõpul mitte reisida ning paljud võtsid seda kuulda. Aga mitte president, kes ilmselt pidas oma Šveitsi suusapuhkust vältimatuks. Sest mis on lubatud Jupiterile, pole lubatud härjale!

ÜHTLANE KOROONAKATE Värskest reovee-uuringust selgus, et Eesti on koroonaga peaaegu sama ühtlaselt kaetud kui lumega. Uus aasta, vanad jamad.

Nädala sõna: Revolutsioonilised madrused

Nii nimetas Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Anti Poolamets opositsioonipoliitikuid, kes korraldasid möödunud nädalal Riigikogus kogu rahvast lõbustanud ja kurvastanud palagani.

Vaata ka pioneerijuht Kaja, Kadrioru tegelane, koroonakriisidistsipliin, madrusestiil, Jean Paul Gaultier, mammutobstruktsioon, juntimine ruudus, menetluse ökonoomika, tülgastav võltslus, oportunistid-populistid, „matke mind koos majaga“, mürgel, kiinijooksus kari, maika, rumm, ütle „seaman“, ristleja Aurora, tsirkus Barcelona, demokraatlik tsentralism, põrandaalused, Ellotška Štšukina, „Aurulaev Willie“, mardus, Varssavi pakt, ööistung, filmimaraton.