Pern jättis mainimata, kellest käis jutt.

16. augustil lahkus ametist tõesti üks EKRE-sse kuuluv ametnik – ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siemi nõunik Mark Majorov. Ta oli seal nõunik veerandise koormusega.

Kevadel 2019 EKRE liitunud Majorovi põhitöökoht oli hoopis nõuniku amet siseministeeriumis. Ta alustas siseminister Mart Helme nõustamisega kohe, kui EKRE võimule pääses.
NÕUNIK: Mark Majorov liitus EKREga kevadel 2019. Siis sai temast siseminister Mart Helme nõunik. Mullu suvel nõustas ta teist EKRE ministrit Raul Siemi.

Majorov oli nii kõva tegelane, et teda peeti isegi siseministri kandidaadiks, kui Helme mullu sügisel ameti maha pani. Tema asemel edutati ministri kabinetti aga Riigikogu liige Alar Laneman.

Enne poliitikat kaitseväes karjääri teinud reservmajor Majorovit tuntakse Mart Helme tulihingelise toetajana. Kui Helme eelmise aasta novembris ametist tagasi astus, nimetas Majorov EKRE häälekandjas "Uued Uudised" teda kõigi aegade parimaks siseministriks: „Tal on superjuhi omadused, tal on strateegiline vaade alati olemas, ta on tahtejõuline, ei kartnud kunagi vastutust ja ta hoiab oma inimesi“.

Ekspressil ei õnnestunud Mark Majorovit hoolimata korduvatest katsetest telefoni teel kommentaariks tabada.