1. Väga tõenäoliseks peetakse seda, et vaktsineerimata inimeste reisimine jääb pikaks ajaks piiratuks. Eesti võiks ELi tasandil seista selle eest, et kiirelt seataks sisse rahvusvaheliselt tunnustatud vaktsiinipass, mis võimaldaks vaktsineeritud inimestel vabalt reisida.

2. Siseriiklikult võiks Iisraeli eeskujul alates sügisest võtta kasutusele elektroonilise vaktsineerimispassi, millega saab avalikele ja massiüritustele, nagu spordivõistlused, kultuuriüritused, rahvakogunemised.

3. Haiguspäevade hüvitamise erinevused. Variante on mitu, aga tuleb rakendada moel, et inimesed ei hakkaks koroonaviirusesse nakatumist varjama. Võimalus: vaktsineeritutele hüvitatakse haiguspäevad alates esimesest.

4. Avaldada avalike asutuste (koolide, lasteaedade, hooldekodude ja muude riigiasutuste) hõlmatuse protsendid reaalajas, et kõigile oleks näha: selles lasteaias on kõigest 20% töötajatest vaktsineeritud, selles kõigest 27%. Küllap tekib vanematepoolne surve.

5. Minna selgelt ühe-doosi-poliitika peale: mida kiiremini ja rohkem inimesi kaasa tuleb, seda kiiremini saame kaasa ka kõhklejad. Suust suhu turundus toimib!

6. Boonuspunktide programm toidupoodide klientidele. Vaktsineeritutele riiklik Kalevipoja šokolaad ja muud eluks vajalikku nänni!

7. Ehk peab heidutama õudusstsenaariumidega, ehk mis võib juhtuda, kui hõlmatust ei saavutata: maskid jäävadki kohustuslikuks elu lõpuni?

8. Vaktsineeritutele maksta? Austria kaalus maksta 100 € igale vaktsineeritule.

9. Juur ja Kivirähk reklaamnägudeks! Vana hea reklaamikampaania tuttavate nägudega „Ifil süst käes – aga sul?“.

10. Igale vaktsineeritule (kaks doosi) tasuta Ekspressi tellimus kolmeks kuuks!