See on lühikokkuvõte teemadest, millega on pääsenud Taani viimase viie-kuue aasta jooksul rahvusvahelisse meediasse. Taani on pööranud põgenike teemal paremäärmusesse, kuulutavad inimõigusorganisatsioonide esindajad suurtes Lääne väljaannetes. Hiljutist uudist, et Süüria põgenikud saadetakse tagasi Damaskusesse, sest seal on juba turvaline, käsitleti ka eestikeelses ajakirjanduses.

Selle järgi võiks ju eeldada, et Taanis on valitsuses parempopulistid, kes kuulutavad suurima vaenlasena mittekristlastest mittevalgeid migrante, keda eeskätt majanduslikud kaalutlused kannustavad üle Vahemere rikastesse heaoluühiskondadesse infiltreeruma. Kuid Taanit valitseb pahempoolne vähemusvalitsus, mille eesotsas on sotsiaaldemokraadid, keda juhib riigi noorim peaminister Mette Frederiksen.

43aastane Frederiksen võitles nooruspõlves keskkonna eest ja rassilise segregatsiooni vastu. Tal on magistrikraad Aafrika õpingutes. Ta on oma teises abielus ja kahe lapse ema. Seega mitte just karikatuur natsikalduvustega poliitikust.