Kingituste juurde lisasime ka järgneva kirja, et oleks selge: on avalikke asju, mida kunagi peita ega salastada ei tohiks.

"On asju - avalikke, kodanikesse puutuvaid asju - mida iial peita, varjata, salastada ja eitada ei tohiks.

Kahjuks oleme viimastel nädalatel näinud palju vastupidist. Küll püüab mõni minister maksumaksjate raha eest tehtud dokumente valimatult ja määramata ajaks salastada. Küll püüavad erakondade - AVALIKU asja ajamiseks loodud ühingute - juhid sisemisi arutelusid peita ja summutada. Küll kukuvad AK-templid kergekäeliselt igale paberile, mis võimu teostamisele valgust võiks heita.

Ja on asju, mida tõesti poleks vaja kõigile näidata. Alates näiteks tööajal teki all peetavast suitsupausist ja lõpetades rattasadulas karastunud tagapalgetega.

On suur vahe, mida avalikkusele tuleks paljastada ja mida mitte.

Tuleme suurima heameelega Teile appi, et seda vahet ära tunda ning saadame Teile kingituseks väikese abivahendi, et edaspidi suuremaid põrumisi ära hoida.

Siis ehk saate sirgema näo ja määrimata mainega senisest paremini seista avatud ühiskonna ja läbipaistva valitsemise eest.

Kinnitame ühtlasi, et teeme jätkuvalt iga päev tööd, et seda asjatut varjamist ja salatsemist oleks vähem. Isegi siis, kui Teie olete ametis nende ebavajalike paljastustega. Või - eriti just siis!

Alati Teie teenistuses,

Eesti Ekspress"