Lehekuul 1921 avas Tallinna vanalinnas Müürivahe 62 (Uus 13) uksed uus kondiitritööstus nimega Kawe. Selle asutajaiks olid vennad Karl ja Kolla Wellner, kelle initsiaalidest K ja W moodustuski ettevõtte nimi Kawe: vendade nimetähed väljaöelduna kõlasidki KAA-WEE. Selleks ajaks olid Karl ja Kolla oma sõrmed juba magusaks teinud – aastal 1913 rajasid ettevõtlikud noormehed Peterburis šokolaadivabriku Renommee, kus oli 30 töölist. Kui vabrik neilt pärast revolutsiooni ära võeti, kolisid Wellnerid Eestisse tagasi ja peagi ümbritses šokolaadi magus lõhn neid uuesti.

Kommivabrik Tallinna kesklinnas

Kawe alustas šokolaadi tootmisega, millele hiljem lisandusid marmelaad, karamell ja martsipan. Juba aasta hiljem oli Kawe vähemasti pealinnas tuntud ettevõte. „Viimastel aastatel on teiste tööstusharude kõrval ka maiusainete tööstus Eestis tuntavaid edusamme teinud. On asutatud mitmed shokolaadi, kompveki ja t. vabrikud, mille saadused isegi väljamaal turgu on võitnud. Üks sarnastest ettevõtetest, mille tegevust energiliselt laiendatud, on vendade Wellnerite shokolaadi-vabrik „Kawe“,“ kirjutas ajaleht Kaja juulis 1922.