„Seetõttu oli õhtusöögi kulu maksumaksjale vaid 641 eurot, mitte 1280 eurot nagu meedia valesti väitis,“ teatas ta.

Breuerile ja tema pikaaegsele äripartnerile Imre Sooäärele (Keskerakonna riigikogu fraktsiooni liige) vaidles vastu ettevõtja Indrek Kasela, kes tõi välja, et tegelikult on ikka ka erisoodustusmaks kulu ning et riigieelarve ei ole üks suur „pott“.

Breuer lisas, et peaminister võõrustas sama õhtusöögi raames ka „väikest hulka Muhu ettevõtjaid“. Kes need on, Breuer Facebookis ei avaldanud ega soovinud seda öelda ka Ekspressile. Peaministriga samal õhtusöögil viibinud Johannes Merilai aga mingit vastuvõttu ei mäletagi. „Seal võis olla üks kokk, kellega me inglise keeles vestlesime, aga et oleks olnud vastuvõtt, mulle küll ei meenu.“
OOTAMATU AVALDUS: Martin Breueri postitus sotsiaalmeedias, kus ta teatas Muhu ettevõtjatele tehtud väikesest vastuvõtust.

Ka artikli ettevalmistamise käigus ei rääkinud meile vastuvõtust ei Jüri Ratas ega ükski teine osaline. Selle kohta puuduvad märked visiidi päevakavas. Kuna õhtusöögi arve torkas teravalt silma, küsisime riigikantseleist kaks korda üle, et kas tõesti osales vaid neli inimest, kes kõik kuulusid Ratase meeskonda. Vastus oli jah.

Veelgi enam: seesama erisoodustusmaks, mis Breueri silma riivas, kinnitab samuti, et mingit vastuvõttu ei toimunud.

Nimelt arvestas riigikantselei erisoodustumaksu kogu õhtusöögi arve pealt. Kui aga seal oleks viibinud inimesi, kes ei tööta riigikantseleis, oleks nende kulu pealt erisoodustumaks arvutamata jäetud.

Breuer ei soovinud Ekspressiga kõnealusel teemal vestelda. Ta teatas, et on juba Facebookis öelnud kõik, mis tal öelda oli.