Ülipopid õpilasmaleva rühmad saavad täis niipea, kui need kevadel välja kuulutatakse. Seetõttu on tuhanded noored ea- ja jõukohase töö leidmisega suures hädas. Seadused, mis reguleerivad alaealiste töötamist, on aastatega muutunud üha karmimaks.

Mõne aasta eest pani Tööinspektsioon käe ette üle 20 aasta kestnud Ekspressi lehelaste projektile. Ametnikud leidsid, et alla 15aastased ei tohi rahaga kokku puutuda. Lapsevanemad küll ei arva, et teismelised pole müügitööks võimelised ega sobivad.

Eesti Ekspress otsustas tööd ihkavaid lapsi veidi aidata. Kutsusime Facebookis üles noori tööotsijaid meile oma kuulutusi saatma. Palun, head tööandjad, siin on teile algatuseks kaheksa asjalikku ja tööindu täis noort, kellega me esimese vestlusvooru teie eest läbisime!

Kaheksa noort inimest räägivad, miks nad tööd otsivad ja mille vastu sel teekonnal on põrkunud.

Kui heasüdamlik tööandja soovib noorte kontaktandmeid, palun helistage meie toimetuse assistendile numbril 669 8080. Kajastame hea meelega ka noorte esimesi töökogemusi teie juures. Oma tööotsimiskuulutusi võivad ­meile saata kõik noored ka edaspidi meili­aadressil suvetoo@ekspress.ee.

Avaldame noorte kuulutused heas usus, et tööandjaid ei ole kurjad nõiamoorid „Nukitsamehest“, kes sikutavad lapsi kõrvast ja karjuvad: „Mis sa ütlesid, mis asja? Puhata ja mängida?!“, vaid annavad neile eakohase võimaluse taskuraha teenida, oma unistusi teostada ja selle käigus iseseisvust ning vastutustunnet õppida.

Jaga
Kommentaarid