Kes nõukaajal elanuist ei mäletaks konservi „Praetud räim tomatikastmes“! Seda hiidlaste toodet küll kiruti ja vannuti, aga ikka söödi. Sest oli aegu, kui toiduvalik kesine ja leiva- või saiaviilule kõlbas ka pudine kala punases soustis. Igatahes sai Kõrgessaares või õigemini Viskoosas miljonites ühikutes toodetud konservist üks Nõukogude ajastu sümboleid Eestis.

Hiiu huumor ja Astrahani neiud

Hiiumaa kalakombinaat ­asutati hiidlastele kohaselt naljapäeval ehk 1. aprillil 1952. Legendi järgi valis tulevase konservitehase asukoha välja üks Moskva mõjuka punategelase, poliitbüroo liikme Anastass ­Mikojani abidest, kui ta oli Hiiumaal näinud Viskoosa kunstsiiditehase varemeid ja viinaköögi korstent.