Eesti Ekspress kirjutas juba 2021. aastal nimetatud korruptsiooniafäärist lähemalt, kui keskkriminaalpolitsei korraldas parasjagu City Plazas läbiotsimisi. Skeemi keskmes on Eesti ettevõtjad Priit Porila, Dmitri Fokin, Aivar Riis ning nende ettevõte Feature OÜ.

ERRi andmeil esitas keskkriminaalpolitsei 2021. aasta lõpus kolmele isikule kahtlustuse laiaulatuslikus rahapesus. Lisaks kahtlustatakse ühte inimest rahapesule kaasa aitamises.

Tänavu suvel on ka Ukraina õiguskaitseorganid Eesti ettevõtte juhtidele kahtlustuse esitanud. Avaldame nende uudiste valguses toonase loo taas. Lugu ilmus esimest korda 01.12.2021.


25. novembril 2021 ajasid kliendid City Plaza esimesel korrusel parajasti pangaasju, kui kaheksa korrust kõrgemal tornis rullus lahti keskkriminaalpolitsei operatsioon.

Kinni peeti kolm pisikeses erabüroos töötavat ärinõustajat ning nende kaastöötaja. Esimesi kahtlustatakse grupis rahapesu teenuse pakkumises, abilist aga kaasaaitamises. Summad on tohutud ja puudutavad Ukraina rahva raha.