Kirjale on alla kirjutanud ka sama koguduse liikmed filmirezhissöör Rainer Sarnet, disainer Hannes Praks, produtsent Jevgeni Supin ning koolijuht Liivika Simmul. Nõmme Ristija Johannese kogudus allub Moskva patriarhaadile. Nimetatud kirjale on alla kirjutanud ka teiste õigeusu koguduste liikmeid nii Eestist kui välismaalt.

Nõmme Ristija Johannese kogudusega on seotud kristlik erakool - Püha Johannese Kool. Kooli nõukogu esimees on Nõmme Ristija Johannese koguduse ülempreester Toomas Hirvoja.

Eile teatas kool lapsevanematele oma veebilehe kaudu, et taunib „Kristuse õpetuse moonutamist hävitavatel eesmärkidel, meil ei ole võimalik nõustuda patriarh Kirilli Ukraina sõda puudutavate avaldustega ning me peame Vene võimude veretööd Ukrainas katastroofiliseks eksituseks. Evangeeliumi eluandev sõnum ei tohi olla kattevarjuks hävitustööle. Oleme neil päevil südamevalus ja palves, aga ka kindlustamas koolirahu, kogumas annetusi Ukraina toetuseks ning valmistumas sõjapõgenikest laste vastuvõtuks oma kooliperre.”

Eestis tegutseb kaks õigeusu kirikut – Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik allub Konstantinoopolile, Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik allub Moskva patriarhile Kirillile.

Jaga
Kommentaarid