Moskva kohus võttis Družinini täna kaheks kuuks vahi alla, teatab uudisteagentuur Interfax. Uudise kohaselt arutas kohus vahistamist riigisaladuse kaitseks kinnisel istungil.

Istungi avalikul osal selgus, et Družinin on sündinud Eesti NSVs. Ta töötab Vene riigiraudteel maalrina. Družinini advokaadi sõnul eitab mees talle ette heidetavat kuritegu.

Täna vahistati Moskva kohtu poolt ka Družinini väidetav kaasosaline Vassili Strižakov. Tema ütles kohtus ajakirjanikele, et pole Solovjovi vastu kuritegu ette valmistanud. "Ei tunnista. Mitte keegi ei käskinud. Mitte midagi ei kavandanud," kinnitas ta.

HAAKRIST JA ARVUTIMÄNG "SIMS": Väidetavate Vladimir Solovjovi mõrva kavandajate juurest leitud "märgilised" esemed viitavad kangesti FSB lavastusele.

Vene julgeolekuteenistus FSB teatas eile kuue isiku kinnipidamisest, keda kahtlustatakse Solovjovi tapmise ettevalmistamises. Kuuik olevat seotud Venemaal keelatud neonatsiorganisatsiooniga National Socialism/White Power. Läbiotsimistel leitud neilt tulirelvi ja laskemoona, isetehtud lõhkekehade juppe, natsisümboolikat ja uimasteid.

Vene võimude ametliku versiooni kohaselt plaaninud neonatsid Solovjovi koos tema autoga Moskvas õhku lasta. Samuti olnud neil jutuks veel nelja Kremli propagandat tegeva tuntud vene ajakirjandustegelase tapmine. Atentaadiplaanide taga olevat omakorda Ukraina salateenistus.

Ukraina võimud kommenteerisid eile, et neil pole väidetava vandenõuga midagi pistmist. Vaatlejate sõnul on väga tõenäoline, et Solovjovi väidetava "mõrvavandenõu" taga on otsast lõpuni FSB. Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) esindaja ütles, et ei kommenteeri pikemalt Vene eriteenistuste fantaasiaid. Küll aga lisas ta, et neil pole mingit huvi "Vene Goebbelsit" tappa, sest nad ootavad, et too isik jõuab pärast Ukraina võitu rahvusvahelise kriminaalkohtu ette.

*Mk.ru tetael on tegemist hoopis Maksim Družininiga.

Jaga
Kommentaarid