Toimetusega liitus aprilli alguses Mikk Salu ja lähipäevil alustab Kristjan Pihl, kes kunagi Ekspressis esimese praktika tegi ja selle aasta alguses Tartu ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlaste poolt väljaantava noore ajakirjaniku preemia pälvis. Samuti võtab suurema koormuse Ekspressis kolumni “Õnne valem” autor Tiina Jõgeda. Idee on lihtne – nagu tippjalgpalli- või korvpalliklubi, vaatab ka Ekspress hooajaliselt üle oma read, garanteerimaks, et meiega on igal hetkel Eesti parimaks uurivaks ajakirjanduseks parimas vormis ajakirjanikud. Selleks, et vormi hoida, peab aga aeg-ajalt käima mägilaagrites või tooma treeningprogrammi vaheldust.

Ekspressis stardib ka paar uut kolumni. Mihhail Lotman vaatleb elu meie ümber semiootiku, poliitiku ja muidu tähelepaneliku inimese silmadega. Näitlejad-lavastajad Henrik Kalmet, Mari-Liis Lill ja Paavo Piik koos külalistega hakkavad end kurssi viima eluga väljaspool kunsti. Igas lehes hakkab alati olema ka pikk intervjuu, mis loodetavasti usutletavaid avameelsusele ahvatleb. Katsetame veel mõne uue rubriigiga, ning jääme ootama teie tagasisidet.

Lehes on veel mõni uuendus. Telekava algab ka edaspidi neljapäeva hommikust ja kestab kolmapäeva õhtuni – tulime vastu telekava tarbijate soovile, et kava oleks ees ka enne seda, kui uuele lehele poodi järele jõuab. Kulisside taga on muutusi rohkem – oleme viinud lehe planeerimistsükli pikemaks, et ajakirjanikel oleks rohkem aega põhjalikumat uurimist nõudvaid lugusid välja kaevata. Miks kõik see? Eks ikka selleks, et uus saaks alguse, tsiteerides Birgit Õigemeelt aastataguselt Eurovisionilt. Meie panused on tehtud sellele, et muudatused teenivad eesmärki võita juurde Ekspressi talentide austajaid ning paremini vastata järjest valivamate lugejate kõrgenenud ootustele ajakirjanduse suhtes.

Kui tavaliselt antakse lubadusi end arendada, vanu halbu harjumusi murda ja paremaid asemele luua uue aasta alguses, siis meie lähtume eneseabiõpikute juhisest, et iga päev võib olla esimene päev meie ülejäänud elus. Miks mitte siis ka näiteks see kolmapäev, volbripäev. Soovitan teilgi, head lugejad, kaaluda uusi algusi; kohe on värskem, kevadisem tunne.

* Paremad loosungikandidaadid Ekspressi reklaamimiseks pimeduses kobajatele on väga oodatud. Mõni asi muidugi ei muutu – tõde on jätkuvalt Ekspressis.