2. MUUSIKA. Alati hüva, eriti toredad on spontaansed esinemised. Võib ju öelda ka, et kõik on juba ära olnud. Näiteks paganad Hedningarna, kes käisid siin 1997.aastal ja nüüd jälle. Mõni ehk mäletas. Viikingimusa. Mainima peab ka Trilok Gurtut Indiast ja Ensemble Shanbehzadeh´i Iraanist. Ja Vägilasi ja Ethno in Transiti. Ja paljusid teisi.

3. JOOMINE. Reede pärastlõunasel ajal linna peal ja kontserdipaikades ringi käies täheldasin mitme tunni jooksul vaid paari joobe tunnustega inimest. Samas öisel ajal on lugu teistsugune, eriti Toidutänaval pole kuigi meeldiv, kui see on rämpsu ja joobunuid paksult täis. Samas - polegi siis mõtet sinna öösel kippuda.

4. ÕHKKOND: Folgi üks tugevamaid külgi ongi lahe õhkkond, millest inimesed tulevadki osa saama. Selleks ei peagi tingimata paljusid kontserte külastama, piisab sellest, et käid ringi, kuulad ja suhtled, kohtud ja vestled. Ongi tuju hea.

5. MASS. Ei olnudki nii kurnav. Tunde järgi oli vähem rahvast kui näiteks mullu, kuigi korraldajate andmeil oli nelja päeva publiku koguarv pisut suurem - kokku osteti üle 20 000 passi, päevapassi ja üksikpileti. Mitmed tuttavad on rääkinud, et Folk on massistunud ja nad ei kipu enam sinna - lähevad hoopis Käsmu. Aga olgem ausad, Viru Folk oli juba eelmisel aastal ülerahvastatud. Kui Viljandis hajub rahvas linna peale ära, siis Käsmus pole hajuda kuskile. Samas, kui Folgil mõni hea esineja telki kammitsetakse, siis tekib probleem, nagu seekord Vägilastega - huviliste mass ei mahtunud telki ära ja kontsert tuli ka Kirsimäel suurel ekraanil üle kanda.

6. TOSS. Meeldis, et korraldajad on vähemalt ühte kohta teinud suitsusektori. Olles ise suitsetaja, ei taha ma kellelegi kuklasse suitsu puhuda ja lähen heameelega suitsetama selleks ettenähtud kohta. Kui asjad on paigas ja suitsusektor inimlik, (tegelikult võiks mõni pink kah olla), siis on kõik rahul.

7. HINNAD. Hinnad on paraku üles läinud ja kontserdid piisavalt kallid, et nii mõnigi mõtleb kaks korda, kas ja mida kuulama minna. Kebab, mis paar aasta tagasi maksis 45 krooni, maksis nüüd 6 eurot. Toidutänaval võis ühel päeval näha silti, et õlu peab maksma 1 euro, kuid see kadus kiirelt ja ilmselt ühtlustus valitseva 2-eurose trendiga.