Lehe abiga sain teada, et olen üritanud varjata ajateenijate nõrkust. Miks pidanuksin seda tegema? Teatan häbenemata siinsamas, et kutsealused (neist oli sisuliselt jutt) on nõrgad tõepoolest ja ka ajateenistus ei korva kaht aastakümmet keskmist laiskust.

Kui varjamiseks peeti ministeeriumi avaldust kutsealuste andmete lekitamise peale, siis see on tsiviilkontrolli paratamatus. Andrei Hvostovile üle antud kiri sisaldas peale tema autori rumaluse lisas ka ajateenistusse võetute eraelulisi andmeid, mida levitada ei tohtinuks. Nagu muuseas löödi sellele piirangutempel suure hilinemisega. Et lausa lehte need eraelulised andmed ei jõudnud, sai Andmekaitse Inspektsioon kosta JOKK. Kuid see, et väärtegu jäi juriidiliselt tõendamata, ei tähenda, et tõendamist vajaks teo vääritus. Selle läbinähtav eesmärk oli ajateenistuse korraldajate töö halvustamine.  

Jürgen Ligi

Maire on mu kooliõde. Mäletan, et ta nimega sai kooliski nalja, kuna õpetaja ei suutnud kunagi uskuda, et ta oma nime ei tea.

Kuid naljakas lugu hoopis tema uue perekonnanimega.

Läksime mõni aasta tagasi Mairele ja Jürile Saaremaale külla ning eksisime ära. Mõtlesime, et küll Saarel teatakse nimepidi kõiki läheduses elavaid inimesi. Nii küsisimegi sadamas kaluritelt, et kus siin LESTAD on (Maire nimi abielu kaudu Maire Lest). Mees vastas, et kus nad siis ikka on, meres muidugi...

Talu leidsime muidugi üles ja veetsime koos mõnusaid hetki.

Tervitused Sulle ja perele, kallis Maire, Saksamaalt!

Tervitab

Aino Siebert

No tõesti, ma jään alati hiljaks. Kui ma kuhugi jõuan, siis alati kuulen teistelt, et on midagi tehtud, räägitud ja juhtunud, ja on nähtud Marko Mäge. Noh, et ta just oli siin, aga läks minema. Mina ei ole teda kunagi näinud.

Hiljuti ligines kohvikus mulle mees ja küsis tungivalt: "Keda?" Seejärel: "Kuidas?" Ütles: "Plika, sa valetad," ja lahkus. Mina ei öelnud midagi. Mõtlesin, et see oli Marko Mägi. Aga nüüd siit pildi pealt nägin, et ei olnud.

Pille Pere

gümnasistka

Ma tahaks palun samu seeni, mida nestor sõi, kui ta timberlake'i uut albumit kuulas. Kui võimalik, lisage ta seene-diileri nimi & diilerinimi ja tel nr :P 

SIC!: siiralt tänan teid rubriikide "Õhus", "Essee" ning "Ylös" ja "Alas" eest. Ainsad väärt rubriigid hetke-perioodikas, mida saab tõsimeeli nautida neljapäevahommikuse kohvi kõrvale.

Magnus Braun

Kuidas saab võtta mingi ajapunkti ja öelda, et vat siin asujatel on õigus oma vara peale, nende eraomand on püha, aga mingis teises ajapunktis ei ole eraomand selle omanikele püha, selle võib lihtsalt ära võtta?

Praegu erastati palju lihtsalt sulidele, võltsitud paberite ja väljapetmiste alusel. Kas sulidele tuleb anda uus võimalus?

Ja inimesed, kes ei saa oma korterit erastada, sest pole teada, kellele see kuulub. Nad ei saa ka seda müüa ka ega vahetada, pole õigust. Kui ilmub lõpuks mingi omanik, pole enam ka EVPdega midagi teha, oledki lageda taeva all.

Julia Laesner

Vabandus

Lk A 18 (paberväljaandes) on Isamaaliidu ja Res Publica ühe peaministrikandidaadina märgitud Peep Aaviksoo. Tegelikult on kandidaadiks tema vend Jaak Aaviksoo.

EE