Egiptuse rahvusmuuseum on maailma suurim Vana-Egiptuse teemat käsitlev muuseum maailmas. Suurem kui Londoni, Pariisi või Berliini vastavad muuseumid. Muuseumile ei ole veel tekitatud korvamatut kahju. Õnneks hävingut veel ei ole. Sõjaväepatrull peab muuseumis korda.

Kuidas mujal turismipiirkondades lood on?

Tänavatelt on kadunud politseipatrullid, neid asendavad sõjavägi ja marodöörid.
Tankid on tee Giza püramiidide juurde tõkestanud, neid vaadata ei saa.

Kuidas on seis mujal Egiptuses?

Väidetavalt põletati Luxoris maha valitseva partei esindus. Luxorisse olevat sisenenud tankid.

Kuurortpiirkondades on ikkagi rahulik. Abu Simbelis ja Hurghadas on rahulik. Politsei on lahkunud, aga kohalikud elanikud sõidavad ringi. Turvateenistused lasevad hotellidesse ainult turiste.

Eesti ja vene turistid sõidavad Egiptusesse. Loobujate hulk on väike. Kes on juba ostnud piletid need reisivad Egiptusesse.

Mis saab edasi?

President Mubarak ajab karmi joont edasi, uus peaminister (Ahmed Shafiq) ja asepresident (endine salapolitsei ülem Omar Suleiman) on läbiproovitud isikud. Nad on Mubaraki lähikonnas olnud juba palju aastaid. Need isikud kas peavad vastu või lahkuvad.
Paari kuu jooksul olukord stabiliseerub. Tulgu võimule Nobeli rahupreemia laureaat El Baradei või Mubaraki mehed, Egiptus ei loobu turismindusest. Turismisektor moodustab 11-13% SKTst.