Vanade hallide hoonetega ümbritsetud St Salvatori siseõues, kus tavaliselt on näha ainult üliõpilasi vaikselt loengutele kiirustamas, on kaks TV meeskonda. Kaameramehed vehivad platsi keskel murul kätega, rääkides samal ajal kõva häälega. Nii mõnigi mööduv üliõpilane pöörab korraks pead, et uurida, mis toimub (ja mitte ainult sellepärast et murul kõndimine on rangelt keelatud).

Pärastlõunaks on juba kõigil ülikoolis suur uudis teada – William ja Kate on kihlunud.

Peaaegu et igal “vanal kalal” on oma jutt rääkida tema printsliku kõrguse kohta, mida nad “rebastega” hea meelega jagavad. Tuleb näiteks välja, et prantsuse keele abilektor käis omal ajal Willia­mi parima sõbraga ning kallas ­printsile ühel peol kogemata klaasi valget veini sülle. Üks teine sõber tuletab meelde, kuidas ta kohtas tänaval Williamit, kes esitas talle paar küsimust tema mopeedi kohta. Kui õhtul tööle jõuan, on kõik millegipärast elevil ka seal. Restorani Dollshouse (pildil) oli just helistanud keegi ühest Jaapani telefirmast ja küsinud Kate Middletoni kohta. “See oli kaheksa aastat tagasi!” naerab mänedžer.

Tuleb välja, et Kate töötas kaheksa aastat tagasi just samas restoranis kus mina praegu, enne kui prints valgel hobusel ta endaga päikeseloojangu poole kaasa viis (see oli tegelikult valge mopeed). Restorani omanik on juba käskinud kõigile töötajatele edasi öelda, et Kate Middletoni kohta ei ole lubatud midagi avalikustada. Kui ma paari minuti pärast lähen ühe laua juurde, et heas ülikonnas härrasmehele arvet anda, kerkib küsimus jälle esile: “Öelge mulle, ega te ei tea kedagi, kellele saaks paar küsimust esitada selle aja kohta, kui Kate Middleton siin töötas?” Mänedžer tõttab vastama, et kahjuks ei ole selline asi lubatud, Šoti töölepinguseadus keelab sellist asja. Tuleb välja, et mees on reporter ITVst.

Koju jõudes ootavad face­bookis uudi­sed sellest, et ka kuninglikud pulmad tulevadki St Andrewsis. Eks näis. Kihlus kõneainena niipea vist ei rauge.

View Larger Map
Mida tegi St Andrewsis aga Hugh Grant? Tekitas elevust oktoobris lõppenud Alfred Dunhill Linksi golfiturniiri ajal koos Samuel L. Jacksoni ja mõnegi teise kuulsusega. Hugh’d oli mitu õhtut järjest näha siin-seal, naisfännidest ümbritsetult baaris viskit rüüpamas ning Ma Bellsi baarist lahkus “­golfi ja noorte naisüliõpilaste harrastaja” kahe kõige noorema ja ilusama tüdrukuga. St Andrewsi tuuri teeb Hugh Grant igal aastal. Ikka golfi pärast, loomulikult.