Samuti uuendasime tublisti kujundust. Nüüd näeb Ekspress välja nagu moodne ja tänapäevane ajaleht. Meie trükikirjad on ühed värskemad Eestis ning me oleme lehe kujunduses kasutanud palju uusi võtteid. Kuid mitte ülearu, sest me kanname hoolt, et pilt lugeja silmade ees liiga kirjuks ei muutuks. 

Oma muudatusi tehes uurisime üksikasjalikult lugejate soove ja võtsime arvesse teie kriitikat. Põhjaliku uurin­gu Ekspressi lugejatest valmistasid meile Tartu ülikooli professorid Marju Lauristin ja Peeter Vihalemm, lugejarühmade fookusuuringud tegi uuringufirma Saar Poll. 

Nagu varem, nii on ka uus Ekspress uurivat ajakirjandust, kvaliteetset lugemist ja väga head kirjanduslikku stiili pakkuv väljaanne, kus põhirõhk on meie kuulsate ajakirjanike jutustatud lugudel. Lugejad ootasid meilt ka uusi häid autoreid, ning nende kirjutatud asjalikke artikleid ja analüüse saate lehes üha rohkem lugeda. Ekspressi uuendades oleme loonud hulga uusi rubriike ja lähenemisi. 

Nüüd saate lugeda meie isikupäraste ajakirjanike kokku pandud nädala kokkuvõtteid – otsa teevad lahti ­Madis Jürgeni “seitse päeva” ja Raul Ranne arutlus olümpiast kui lõputust telesaatest. Ekspressi asutaja ja vastutav väljaand­ja Hans H. Luik kirjutas avameelse essee oma käekäigust ja sellest, kuidas paistab maailm sügavalt majanduskriisi lainepõhjast vaadatuna. Ning Twitteri-laadsed säutsud lehekülgedel lisavad lugudele pipart.

Ekspressi tugevus ja unikaalsus on meie uurivad ajakirjanikud Tarmo Vahter, Sulev Vedler ja Mihkel Kärmas, reportaažide meistrid Madis Jürgen ja Krister Kivi, krimireporter Janar Filippov, ajaloo asjatundja Pekka Erelt, spordist kirjutav Raul Ranne, psühholoogiline nõustaja Tiina Jõgeda, poliitikaanalüütik Andrei Hvostov, kirjanik Kalev Kesküla, popmuusika spetsialist Siim ­Nestor, võrratud joonistajad Heiki Ernits ja Aivar Juhanson. Nemad ja teised Ekspressi staarid annavad uues ­Eesti Eks­pressis jätkuvalt oma parima meie lugeja jaoks. ­Eesti Eks­pressist saate igal nädalal nii palju head ajakirjandust nagu ei ühestki teisest ajalehest Eestis!

Head uue Ekspressi lugemist!

Priit Hõbemägi,

peatoimetaja

Uue lehe esitlus ja kohtumine lehe tegijatega reedel, 5. märtsil kell 15.00 Tallinnas Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses.