Lisaks veel Briti kuningakoda, keda nörritab Prantsusmaal puhanud hertsoginna paljast ülakehast tehtud piltide avaldamine eri riikide ajakirjades. Ei maksa unustada, et ka Briti kuningakoda toetub jumalikule õnnistusele. Kõiki neid seiku ühendab küsimus eraelust ja selle puutumatusest.

Sellel nädalal puutus Ekspressi toimetus kokku sarnase olukorraga, kui hakkasime otsima vastust küsimusele, kuidas läheb Mart Laaril. Teadsime, et ettevalmistamisel on suurejooneline konverents, mis toimub oktoobris. Suvel ilmusid mitmed Mart Laari arvamuslood meedias. IRLi PR-mehed hakkasid aga Laari olukorra vastu huvi tundnud ajakirjanikke blokeerima lausega, et miks sorite teise inimese eraelus.

Mart Laar ei ole avalikust elust taandunud ja tema ühiskondlik mõju ei ole kadunud. Uskmatul ei saa keelata maailmas küsimast, mis elu elas tegelikult Jeesus, keda tuuakse kõigile eeskujuks. Uskmatut ei saa keelata väljendada oma nördimust karikatuuriga jumala kohta, kelle nime hüüdes tapetakse inimesi.

Ka printsi ja hertsoginna eraelu tervikuna ei kuulu ainult neile. Kuningakoda ei saa lihtsalt öelda, kus on piirid, millest peavad kõik kinni pidama.

Jumalad, kuningad ja poliitikud peavad arvestama, et oma rollides on nad 24 tundi ja igal aastaajal, mitte ainult siis, kui nad seda soovivad!