Millegipärast pole keskerakondlastest riigikogu liikmed tänaseni kasutanud kõiki õiguslikke võimalusi, et tuua selgust idarahaskandaali. Edgar Savisaar pole tänaseni pöördunud kohtuse oma hea nime kaitseks. Valimistulemuste võltsimise süüdistusega pole midagi tõsiseltvõetavat tehtud.

Selle asemel lajatatakse ühiskonnale vastu vahtimist karjatusega, et Eesti kohtusüsteem on kallutatud. Politsei, kapo ja teabeamet on poliitikute tööriistad! Valimiskomisjon võltsib valimistulemusi! Ajakirjandust ja meediat juhib valitsev koalitsioon!

Kas selline käitumine intelligentse, aruka ja karismaatilise poliitiku poolt annabki sisu mõistele “mõjuagent”? Või on probleem selles, et Savisaare hallid ajurakud on piisavalt koormatud vaid siis, kui saab kombainiga üle moonipõllu võilao poole kihutada, samal ajal toidutalonge jagades? Stabiilne ühiskondlik keskkond ei paku piisavalt intellektuaalset pinget!?

Kahekümne aastaga oleme loonud riigi, mida ei saa usaldada, kus pole demokraatiat ega õigusriigi tunnuseid! Kas siis selline ongi ühe iseseisvuse taastamise kunagise eestvõitleja sõnum avalikkusele? Päris omapärane mentaalne kingitus 20. augustiks aastal 2011.