Liiklusseaduse täitmine on võõras ka Toompeal töötavatele väljavalitutele, kes ise selle seaduse heaks kiitsid. Ikka kõlavate loosungite all, et säästa meid liiklusohtlikest olukordadest.

Juba tõusis kisagi pilvedeni — miks üksikute pärast kõiki halvustada!? Las need kisavad, kellel südametunnistus lubab. Ekspress ootab aga huviga, mida ja kuidas küsitakse meie fotograafidelt, kelle politsei nüüd vestlusele kutsus. Kas püütakse sundida andma tunnistust iga tehtud foto kohta, et auto ikka liikus pildistamise hetkel?

Teadmiseks, et loo tarvis tehti pilte vaid liikuvatest autodest. Pooljuhuslikult objektiivi ette sattunud inimesed on juba oma karistuse saanud, nende silmakirjalikkus on paljastatud. Aga ülejäänud? Uus liiklusseadus jõustus 1. juulil. Paragrahv 33 lõige 11 punkti 1 alusel on tabatud alla saja rikkuja. Ent mis toimub tänavapildis!? Ekspressi toimetuse juures tänavanurgal võiks need sada rikkujat tabada kui mitte poole, siis terve tunniga kindlasti.

Loomulikult ei luba tublide oraatorivõimetega siseminister politseijuhtidel tunnistada, et tegelikult pole ressurssi massiliste rikkumiste murdmiseks. Toompea parimad tütred ja pojad, teadke: teie naeruvääristasite seaduste järgimise vajalikkust kodanike silmis! Kodanikud, kes te näpite roolis telefoni, teadke: selline tegevus on Eestiski põhjustanud traagilisi liiklusõnnetusi! Igaüks võib ise valida, kas ja mis hinnaga osaleda silmakirjalikkuse paraadil.