Minu vastus on ei maksutõusule ja selle vastuse leidsin taas tulusid deklareerides. Tulumaksu ja sotsiaalmaksu summad on märkimisväärsed. Lisaks olen maksnud mõjusalt käibemaksu ja aktsiise (ma ei kavatse kohe suitsetamist maha jätta, aga mine tea, mis mõte varsti võib tulla!).

Kui maailmas ringi vaadata, siis maksumuutused on teemaks nii USAs kui Euroopas, kus otsitakse väljapääsu võlakeerisest. Lahendused, mida pakutakse, on loosungitel väga sarnased meie opositsiooni omadega. Soome sotsiaaldemokraadist rahandusminister Jutta Urpilainen pakub, et rikastele inimestele tuleks kehtestada ajutine solidaarsusmaks. Prantsuse sotsialistide presidendikandidaat François Hollande on öelnud, et rikkad peaksid maksma koguni 75protsendilist tulumaksu! Ka USA president Barack Obama on pakkunud välja rikkurite maksu.

Finantsistid vangutavad pead ja kinnitavad, et loosungid on uhked, aga ainult “rikaste” täiendavast maksustamisest ei piisa, et päästa riikide eelarvete tasakaalu. Ümberhindamisele tuleb hoopis saata mõisted riiklik heaolu ja solidaarsus.

Eestis purjetame populismi tuules sohu, lubades kõigile tasuta kõrgharidust, bussisõitu ja kodualust maad. Täiesti mõttetu mullitamine ja maksudega hämamine. See on tegelikkus, kus minu vastus presidendile, kas olen valmis rohkem makse maksma, on kindel EI!