1) Eestlased
Eesti päriskodune liik. Üllatuslikult ei pea mitte kõik neist ennast Kalevi järteltulijaks. Tegelikult on nende seas üha rohkem neid, kes on seda meelt, et Eesti on üks paras hüperidentiteeti loov sulatuspott. Põhjamaine risttee, mida asustavad enesekindlad ja tegusad inimesed. Suur karu on liiga lähedal, üheainsa kuuli puhul ei saa endale eksimist lubada.

2) Venelased
Okupandid. Kunagi oli Narva jõgi ja sellest veel kaugemad, veel palju kaugemad alad slaavi ja soomeugri hõimude vaheliseks piiriks. Aga need ajad on möödas. Nüüd on venelasi igal pool, isegi Madeiral ja Goas (kuigi muidugi on väga toredaid vene inimesi).

3) Eesti venelased
Oleks nagu liitsõna, igal juhul on selle sisu raske defineerida. Enamasti nimetavad ennast nii needsamad Eesti venelased. Eestlaste jaoks on nad lihtsalt venelased, olgugi et nende „venelaste“ jaoks on täiend „Eesti“ oluline. Ja iluuisutamise Eesti meistrid võivad nad ka näiteks olla. Kummalisel kombel on need hinged Eestisse kuulumise üle uhked (ja tunnevad kergendust, et nad ei pea Venemaal elama).

4) Teised venelased
Kuigi eestlaste jaoks on nad kõik venelased, teame me väga hästi, et tegelikkuses see nii ei ole. Nad on Nõukogude Liidu viimane ja ülim kimäär. Neid ukrainlasteks, valgevenelasteks, aseriteks või kasahhideks kutsuda tundub aga veider. Eriti sest kunagi ei või kindel olla, kellega täpselt tegu on. Osa neist pole isegi kindel.

5) Georgialased
Erandid. Nemad on eriliselt priviligeeritud. Nemad on eestlaste relvavennad. Võib valida, kas minna Kaukaasia restorani või Georgia restorani. Viimane on sama eriline nagu hea saperavi vein. Šašlõkirahvas par excellence.

6) Soomlased
Oleks nad kasvult pisut pikemad, natuke kiiremad ja vähem rahast ära hellitatud võiks nad päris eestlased olla. Või siis mitte. Neil on rallisõitjaid, kes on vaata et sama targad kui Jeremy Clarkson.

7) Rootslased
Kunagised viikingid, kellest kujunes äge kuningapere. Kahju ainult, et neil nii palju panku on ja et nad ei raatsi siia Soome lahe paremale kaldale H&Mi ja IKEAt rajada. Täiesti ebaaus.

8) Lätlased
Keegi ei arva enam, et neil on kuus varvast. Aga nende ühiskond on ikkagi väheke imelik. Riia ei ole Rooma ja Läti majandus ei ole Eestile just kõikse suuremaks eeskujuks.

9) Britid
Enamus neist on poissmehed. Kahjuks. Kuigi Nimetas kohtab ka toredaid tüüpe. Neil on teistsugune, palju peenema vindiga aktsent kui ameeriklasel (ja austraallastel). Huvitav kokkusattumus? Ka nemad armastavad õlut, kuigi eestlastega võrreldes on nad muidugi nõrgad.

10) Teised läänemeresoomlased
Ei, me ei unustanud neid. Eestlastel on palju teisigi sugulasi peale soomlaste. Kahju ainult, et nad Venemaal elavad. Me pole kuigi optimistlikud... Ungarlastel joppas rohkem, aga nad läksid vist valede teeviitade järgi: mida paganat nad seal Mitteleuropas teevad?

11) Mañana-tüübid
Nad räägivad kas hispaania või portugali keelt. Nad on mehhiklased või portugallased. Erandiks on brasiillased: nemad mängivad head muusikat ja veel paremini jalgpalli. Aga neid mañana-tüüpe ära kunagi usalda (eriti salsa õpetajaid): mesijutus on nad veel suuremad meistrid kui vutis.

12) Hiinlased
Kõik need asiaadid.

13) Tšurkad
Tumedanahalised, kes kõik on siia „meie naiste“ järele tulnud. Hoiatus: neid tšurkasid tuleb siia niipea veel juurde, kui Eesti rikkamaks saab. Ja nad krabavad eestlaste töökohad endale (ja kohaliku sotsiaalkindlustuse rahakoti pigistavad nad ka tühjaks).

14) Mustad
Triinul on esimene, keda ta elus nägi, siiani kirkalt meeles: see juhtus Viru keskuses. Ta oli väga pikk, nii et eks ta vist korvpallur olnud.

15) Välismaalased
Itaallased, sakslased ja kõik need teised. Mnjaa, maailm on suur ja lai. Just sellepärast ongi ju kahtlane, et nad elukohaks (või reisi sihtkohaks) Eesti valivad.