Soorollid võivad olla võrdsustunud küll ministeeriumides ja valimiskastide juures, kuid mitte kõrtsitubades.

Äsja alanud sotsiaalkampaania teeb selget vahet: purjus naine on ikka koledam pilt kui purjus mees. Jah, naisalkohoolikud on "ahistatud" - neid häbistatakse rohkem kui mehi, nende tervis ütleb kiiremini üles ja ka joomatõvest paraneda on naistel raskem kui meestel. Ometigi näitab statistika, et viimastel aastatel on naiste alkoholipruukimine suurenenud. Kuidas see meie riigi majandusliku edu ja heaolu kasvuga kokku käib, ei tea. Võib-olla käib see kokku hoopis faktiga, et Eesti rahvatervise näitajad on Euroopa viletsaimad. 

Joodikust mees võib peaaegu alati loota kellegi abile, kui tal ühel selgel hetkel tekib mõte senise väheväärtusliku elustiiliga lõpp teha. Meesalkohoolikute abikaasad tihtipeale ainult seda õndsat hetke ootavadki, et meest viinast välja aidata. Naisjoodikul ei ole kellelegi loota, sest selleks ajaks on abikaasa tema kõrvalt (koos lastega) kas uttu tõmmanud või endasse tõmbunud, sõbrannad aga asendunud joomakaaslastega. Riiklikult rahastatud alkoholismiravile ei maksa ei nais- ega meesalkohoolikutel loota, sest see meil lihtsalt puudub. Kuna joomatõbi on klassikaline "meeste asi", siis häbenevad naised pöörduda viinaravile või psühhoteraapiasse. Ja kui aeg-ajalt mõni karsklaseks hakanud mees oma läbikäidud võitlusteest avalikkuses teistele julgustuseks räägib, siis alkoholismist võitu saanud naised keelduvad kategooriliselt sellest perioodist oma elus kõva häälega rääkimast. 

Vaba langemist ei saa peatada, saab ainult kurvalt pealt vaadata.

Tuhanded pered Eestis teavad oma kogemusest, et ei aita keelitamine ega kurjustamine, kui inimene ise ennast kätte ei võta. Või peeglisse ei vaata. Üks mu sõbranna jättis joomise paugupealt maha, kui vaatas endaga ööklubis kell kolm tõtt ja avastas, et pole võimeline silmapliiatsiga soovitud jutte tõmbama...

Rõõmsast tipsutamisest alguse saanud viinakatku viimased vaatused on glamuurist kaugel. Alkohol, mis väikestes kogustes mõjub antidepressandina, muutub suuremates annustes masenduse tekitajaks ja süvendajaks. Naise psüühika on rohkem orienteeritud emotsioonidele ja see fakt on alkoholismi puhul oluline - see teeb sõltuvusest vabanemise raskemaks kui meestel.

Ühiskond heidab naisjoodiku endast välja palju kergekäelisemalt kui meesjoodiku. Kui purjus mees töökohal võib esile kutsuda muheluse või kaastunde, siis lõhnadega naist töökohal keegi naljalt ei tolereeri.

Paralleelselt sotsiaalkampaania käivitamisega tuli ka viinaliidu "majandusaruanne": kange alkoholi läbimüük Eestis kasvas möödunud aastal 10 protsenti. See on majandusedu, mis tekitab rahvusuhkuse asemel tülgastust.