Mati Kirotar

ETV saate "Maahommik" autor

Kuidas? Kartulid või? Mina eelistan hetkel küll Eesti päritolu kartuleid. Isiklik lemmik on Ants. Kuigi on tekkimas ka teine lemmik. Nimega Folva. Seda tuuakse turule vist Hollandist.

Toomas Kevvai

Põllumajandusministeeriumi asekantsler

Minu lauale tuleb kartul ämma põllult.

Anne Poom

Eesti Maja Restorani kokk

Eelistame kodumaist kartulit. Meie lauale tuleb kartul Kadaka aiandist.

Dmitri Demjanov

Restoranide Gloria ja Egoist omanik ja peakokk

Meile tuleb kartul Jõgevamaalt. Eelistame kodumaist kartulit, sortidest Jõgeva Kollane, Ando, Ants, Vigri. Kodumaise kartuli eelised on C-vitamiinirikkus, optimaalne tärklisesisaldus ja väga head kulinaarsed omadused. Erandina saabuvad varsti värsked kartulid kas Tšiilist või Argentiinast.


Villu Reiljan

Riigikogu liige – Rahvaliit, väliskomisjon

Kodumaised Ants ja Ando – tulevad oma põllulapikeselt.

Janno Reiljan

Riigikogu liige – Rahvaliit, majanduskomisjon

Tuleb maalt tuttavatelt või poest. Eestimaist eelistan, eelkõige Jõgeva Kollast.

Kivisildnik

Lihtsalt Kivisildnik

Kartul tuleb minu lauale kastrulist või kust iganes, kus seda valmistatakse. See, kes köögis toimetab, saab need kuskilt hoiukohast. Siirast õelusest vastan, et eelistan kodumaist.