“Riia. Baltikumi Bangkok? Ha-ha-ha! Mulle meeldib see väljend,” ütlevad mulle Eesti sõbrad.

“Kas sa ei arva, et see võrdlus on mõnevõrra liialdatud? Okei, peab tunnistama, et see on Baltikumis tõsine probleem, kuid...” kommenteerivad mõned lätlased.

“Tõsiselt? Riia? See on Leedus, eks ole?” küsivad mul mõned mitte-baltlased, kuid teemast erutunud eurooplased.

“Lätis,” parandan ma neid alati.

“Üheöösuhe”trong>

Järgnev lõik ilmus mitte mõnes Briti kollakas tabloidis, vaid väärikas päevalehes “The Telegraphis”.

“Latvian girls are being urged to steer clear of one-night stands with tourists as part of a campaign to prevent the capital, Riga, turning into the ‘Bangkok of the Baltic’.”

(“Kampaaniaga soovitatakse Läti tüdrukutel hoiduda üheöösuhetest turistidega, et vältida pealinna Riia muutumist “Baltimaade Bangkokiks””)

Teisisõnu üritavad Läti institutsioonid üsna aktiivselt takistada “oma” tüdrukutel magamast vastikute gringodega. Et näidata, et neil on tõsi taga, algatasid nad hiljuti mahlaka motoga kampaania seksturismi vastu: “Stop sex-terrorism!” (“Peatagem seksterrorism”)

“Kallis”, “odav” & “tasuta”

“Seksterrorism”? Kas nad peavad silmas prostitutsiooni? Midagi enamat? See ei olnud esimene kord, kui ma oma Balti rännakutel segadusse sattusin:
1) Millised on “terrori” piirid?

2) Milline on teaduslik “odava seksi” definitsioon?

3) Kas “halba seksi” ei peaks samuti käsitlema “terrorina”?

4) Kas “kallis seks” ei ole “terror”?

5) Kas seksi ei peeta kahepoolseks suhtlemiseks?

Ja mis veelgi tähtsam:

6) Kas “üheöösuhtega” nõustumine tähendab tõepoolest “terrorismi” edendamist?

7) Kas kuskil on olemas infoleht, kus on kirjas, kuidas Baltikumi neiu peaks välismaallasega suhtlema?

8) Kas naist, kes soovib legaalset – või siis illegaalset – seksi, peaks süüdistama rahvusliku maine hävitamises?

Tango jaoks on vaja kahte

On tõsi, et välismaalaste poissmehepeod on muutumas tõsiseks sotsiaalseks probleemiks Tallinnas, Riias – ja vähemal määral ka Kaunases ja Vilniuses. Kuid lõpetagem silmakirjalikkus. Tango tantsimiseks on vaja kahte inimest.

“Järgmise kuu jooksul palutakse Läti tüdrukutel tõsiselt järgi mõelda, kas nad ikka peaksid nõustuma seksiga välismaalasega vastutasuks dringi eest.”

Kahjuks jätab artikkel mulje, et vaid lihtne drink annab gringodele võimaluse oma abituid ohvreid ära kasutada. Sorri – aga see on hullem kui odav seks – see on odav mõtlemine.

Meie, terroristid

Eelmisel nädalal otsustas mu eestlasest kaaslanna kasutada huulepulka ja kanda kõrgeid kontsi. Kõik briti, saksa ja itaalia terroristid vahtisid teda Tallinna vanalinnas lounge´s tapjapilguga. Neil oli plaan. Ma teadsin, et neil oli kuri plaan.

Nad kavandasid seda rünnakut juba kuid. Nad tahtsid selle nüüd ellu viia. Kuid... Uups! Ta istus lõpuks minu lauda.

Ruumis valitses kurjakuulutav vaikus. Mõned neist limpsisid närviliselt õlut. Siis pöördusid nende kõigi halastamatud, kuid ärritunud pilgud minule. Lugesin nende silmist:

“Vabandust, et sind häirisime. Me ei pannud tähele, et sa oled ka terrorist.”

Neil oli õigus. Tehniliselt olen ma seksterrorist. Kui preili X-l poleks kaks aastat tagasi minuga olnud “üheöösuhet” (või ühel ööl suhet) siis ei oleks ta kunagi sellesse lauda istunud.

Moto “Peatage seks-terrorism!”võib osutuda efektiivseks, kuid minu meelest valeks. Aeg, mil rahuslik kuvand valitses individuaalse vabaduse üle on möödas. Loodetavasti.