"Pass the fried chicken!" ja "50 Cent gonna play the inauguration party!"

Üldiselt on hüüumärgi kasutamine ükskõik millise liigi puhul sümptom vaimse arengu peetusest ja antud juhul on teadlased eriti mures selle esinemise pärast rullnokal, arvestades lindude karjas esinevat kalduvust vägivaldsusele.

Juhtiv ornitoloogiline väljaanne Eesti Ekspress avaldas valimistejärgses "Pealtnägija" rubriigis foto kahest isasest rullnokast. Esimene isend, kes nägi välja hämmastavalt Margus Tsahkna moodi, laulis: "Swing low, sweet chariot, coming for to carry me home..." Teine, kes sarnanes väga Mart Laariga, vastas: "Oleks aeg juba see rassism lõpetada, et neeger justkui ei suudaks ise enda eest seista. Küll ta suudab, kui vaadata kuulsaid neegersportlasi ja neegritest muusikuid..." Tõepoolest, rullnokad võivad ilmuda sinnagi, kus neid oodata ei oskaks.

Rullnokk, peamiselt raipetoiduline liik, toitub toiduahela kõrgematel astmetel olevate liikide poolt maha jäetud korjustest, kuid võib suurtes parvedes osutuda ka röövtoiduliseks. Kliiniliste katsetega pole seni õnnestunud selle linnu käitumist mõjutada ja seni on kõige aktsepteeritavam meetod stabiilse ja tasakaalustatud keskkonna säilitamiseks tema kiire surmamine uputamise või kaela kahekorra käänamise läbi.

Kuidas võiks Eesti vabaneda rullnokkadest, kes nüüdisajal ei kujuta endast ohtu kaugeltki üksnes agraarminevikku vajunud unustatud külades ja kesadel? Endise N Liidu vabariikides ei ole sellele probleemile kunagi erilist tähelepanu pööratud, küll aga on poliitikud ja teadlased Läänes vaeva näinud selle liigi tõrje rahastamiseks ja meetodite väljatöötamiseks.

Praegusel ajal on võimalik rullnoka püüdmiseks ja hävitamiseks küsida toetust nii eraalgatuslikest kui ka Euroopa Liidu allikatest. Nagu oletada võibki, on kõige tõhusam projekt ühtlasi kõige enam vastukaja tekitanud. Sorosi fondi sponsorvahenditest rahastatakse 200 elukutselise ameerika jalgpalluri külastust Kesk- ja Ida-Euroopa linnadesse. Programmi eelarvest makstakse mängijatele kinni hotellis elamine ja õlleraha, tööajal aga kodunevad ameeriklased linnatänavatel ja baarides, neutraliseerides rullnoka kiirelt ja tõhusalt ainsa puutega trahheasse või ventriculus'se.

Vastuolulisi tulemusi on andnud ÜRO korraldatud seminarid. Positiivsete näidetena võib tuua kaks: "Rullnokk kõnnib sirgelt" (Läti, mõnevõrra tulemuslik) ja "Kuidas õpetada rullnokka läbi nina hingama" (Leedu, katseajal).

Mitmed sihtasutused on rahastanud vastavaid dokumentaalfilme, ehkki need eeldavad tihti rullnokalt võimet mõista SMSist keerukamat teksti, mistõttu ei saa kunagi kindel olla, et saavutatakse soovitud tulemus.

Sorosi rahastatud programm, milles rakendatakse Ameerika NFLi mängijaid, pole mitte üksnes osutunud toimivaks, vaid ka tekitanud vaimustust mängijates endis, kellest paljud on innukad jahiharrastajad ja õllejoojad. "Ma olen käinud igal pool maailmas linde jahtimas ja õlut joomas, aga nüüd esimest korda tunnustab ühiskond mind selle eest," märkis üks mängija hiljutises usutluses CNNile. "Meie arvates," kinnitas atleet, "on NFLi kaasamine tõeliselt kasulik mõlemale poolele."