Sügisel läks Kilk Tartu ülikooli … eesti keele õpetajaks õppima, nüüd on kolm semestrit selja taga. Mis sellest ikka osati arvata – et küllap lohistab niisama sussi, joob Tsink-Plekk-Panges Matti Miliusega mahlavett ja nutab vanu aegu taga.

Aga kus sa sellega! Selgub, et mees on kibedasti tööd teinud, kaabu on jälle uljalt kuklas, valge sall vonkleb tuules, saadab sõpradele meile laiali, kutsub kokku, on, millest rääkida. Rein on võtnud ette armastusavaldused internetis, uurinud, kuidas inimesed üksteisele kuumi sõnumeid saadavad. Ära sa ütle, see on terve teadus, kunstiharu vähemalt. Mõni on saatnud seitse salmi korraga, kõik riimis. Kuldaväärt tegevus nürideks koosolekuteks, kus ainult koosoleku juhataja üksipäini räägib.

Kursusetöö “Armastus e-postis” on Kilgil hästi välja tulnud, see inspireerib, annab positiivseid mõtteid, loob hea meeleolu.

Lisaks peitub siin laiem idee. Kui sa tunned, et töö ei suju, et juba ammu tegeled “kuse kurnamisega” (Kilgi uudiskeelend), siis tee midagi muud. Alusta puhtalt lehelt, vali meelepärane ala, vii ennast kurssi, tööta üles. Ja tee oma tööd nii, et sul on endal hea ja teistel ka rõõmus meel.

Kas meil selliseid vähe on, kes võiks järgida Reinu eeskuju!

Tallinna legendaarne kommunaalameti mees Ain Valdmann vääriks ammu midagi jõukohasemat. Tuli mulle Selveri parklas õhtupimeduses vastu – vaatasin, et justkui natuke Hitchcocki nägu. Tänavaid lapitud ei saa, võib-olla tulevad õudusfilmid hästi välja! Kultuuriminister Rein Lang oli igiammu Ruja mänedžer ja tänase päevani karjatab kultuuritegelasi. Võiks ehk vahelduseks teha midagi füüsilist ja värskes õhus? Ma ei käi peale, lihtsalt soovitan.

Ja üleüldse. Selle küsimuse võiks endale esitada nii mõnigi mees.

Teed sa ikka õiget asja? Iga töö on hea, kui sa seda südamega teed, midagi ei tasu ära põlata, põhiline, et see sulle kontimööda on. Nagu õpetab meile Rein Kilk.