Mina kohendasin oma pikki punaseid jänesekõrvu, seljas oli mul hirmlühike punane sametist kleidike, satiinvööga, seljal suur lehv. Sõbranna Isla nägi välja samasugune jänkutüdruk. Olime kodupubis, riietusime kostüümi, et avaldada toetust sõber Peterile, kes just paar päeva varem oli kohaliku esiliiga jalgapalliklubi peatreeneri kohalt vallandatud. Nad kaotasid neli mängu järjest. Võidule ei aidanud kaasa ka meist, Peteri sõpradest, moodustunud rahvusvahelise fänniklubi häälekas kaasaelamine staadionil, kusjuures olime iga nädal ise kostüümides. Mul oli suhteliselt lihtne, sest aastatetagustest halloweenidest on mul kapis medõe, sõduri, prantsuse toateenija kostüümid olemas. Sõbrannad aga muretsesid iga nädal uue kostüümi. Käisin nendega koos osturetkedel ning avastasin, et seksikaid mängukostüüme on saadaval väga palju, ja väga odavalt, kõik Made in China. Veel viis aastat tagasi polnud siin midagi osta, isegi Ameerika netipoodides polnud eriti valikut. Minu kostüümid on kõik rätsepatöö. Nüüd aga, hopsti, 20 Eurot ja juba oledki vallatu madruseplika või jänkutüdruk.

Kui suur peab olema nõudlus, et Hiina vabrikud neid mitteprofessionaalseid esinemiskostüüme niimoodi vorbivad? Kus on need naised, kes julgevad ja tahavad playboy jänkuks või varieteetüdrukuks riietuda? Nad on oma magamistoas, loomulikult!

”Kiriku sõnum peab olema midagi muud kui kõlav ”Ei!”, see peab olema ”Jah, jah!” Jah abikaasade seksile magamistoas, millest peab saama kodu püham tuba!” umbes nii eksalteeritult kõlab sissejuhatus sexychristians.com –i veebil. ”Meie maailm on pärani lahti Kristuse loodud seksuaalsusele, ning me peame seda sõnumit edastama ilma häbi ja kõhkluseta!” lisab see sama leht. Kristlike koduperenaiste seksikaid aastakalendreid on Ameerikas trükitud juba mitu viimast aastat.

Kristlased pole üksi. Ka mosleminaised on oma seksuaalsuse oma asjaks võtnud ning selle jumalale meelepärasust magamistoas propageerima hakanud. Juuni alguses loodi Malaysias Kuulekate Naiste Klubi, kus juba üle 800 liikme. Asutajate hulgas on naisi, kes pool aastat tagasi asutasid Polügaamia Klubi. Üks eestvedjatest, noor abielunaine Ummu (22) selgitas meediale, et moslemiusk nõuab naistelt kuulekust ning jumalale ülimalt meelepärane kuulekus oleks meeste seksuaalsete soovide täielik rahuldamine magamistoas. Naine pole hea abikaasa, kui ta ainult keedab, koristab ja kasvatab lapsi.

"Seks on Aasia ühiskonnas tabu. Me ignoreerime seda oma abieludes, kuid kõik põhineb seksil. Hea abikaasa on oma mehe libu. Mis siin halba on, kui oled lits - oma mehe jaoks?” selgitas liikumise põhiideed konservatiivne moslem Rohayah Mohamad. Klubi asutajad loodavad, et kui kõik abielunaised oma meest napis seksikas kostüümis kodu uksel tervitavad ning magamistoas innukalt mängivad, on kriips peale tõmmatud prostitutsioonile ning lahutustele.

Prostitutsiooniäril, mida aegade hallusest ehk patriarhaadist ehk suurte religioonide formeerumise ajast saadik on mehed pööritanud, hakkab tõesti halvasti minema, kui koduperenaised, töötavad emad ja abielunaised, vallalised karjäärinaised, vallalised õppurpiigad – lihtsalt kõik naised hakkavad oma seksuaalsust ise nautima. Panevad ise selga vallatud kostüümid ja ise hullutavad oma mehi. Laevad ise üles internetti pilte endast kui seksikiisust, lasevad end ise pildistada alasti ja on selle üle uhked, räägivad vabalt oma seksuaalsetest eelistustest ja naudingutest, paljastavad end ise ja naudivad seda. Toimub Litsi Ilmumine.

Ah, et te pole veel seda märganud. Avage silmad - naise seksuaalsuse defitsiidiks surumise mitmetuhandeaastasel ajastul libiseb praegu vaip vaikselt alt ära. Kui pole defitsiiti, pole ka äri! Kui kõik on litsid ning valivad ja võtavad mehi ise, mida sa siis siin veel ostad ja müüd? Defitsiidiks muutub aseksuaalne naine!

Ega see revolutsioon toimu ainult internetis ning religioossete kodude magamistubades. Litsid on vallutamas maailma suurlinnade tänavaid – 3. aprillil Torontos, Kanadas, alguse saanud SlutWalk ehk Litsimarss on levinud nüüdseks nii Ladina-Ameerikasse kui Euroopasse. See on protestimarss naise seksuaalsuse mahasurumise vastu. Asi sai alguse Toronto politseikonstaabel Michael Sanguinetti märkusest, et naised ei peaks riietuma kui litsid, kui nad ei taha saada vägistatud. Milline mees-arhe-tüüpiline vägivaldne mõtteviis: oled naine, kes niikuinii paljalt poseerinud, las ma rebin sul telekaamerate ees tissid paljaks!

Kaks aastat tagasi ütlesin ma kadunud Kalev Keskkülale, kui ta mind Areeni jaoks intervjueeris: “Aga ma loodan, et mul on mõttekaaslasi, kes tõrvikut edasi kannavad. Näen vaimusilmas sellist häppeningi: lõunatunni saabudes tõmbavad sajad ja tuhanded tüdrukud oma kirjutuslaua sahtlitest või käekottidest välja jänkukõrvad, panevad need pähe ja lähevad kõik koos suure jänkujõena välja tänavale. Nad avaldavad meelt, nad nõuavad õigust olla jänkutüdruk - vaba, seksikas, võrgutav ja vallatu - ilma represseerimist kartmata. Ma kujutan ette, et see juhtub. See on tulevik.”

See tulevik on nüüd käes. Jeanette räägib slutwalktoronto.com veebil, et esmakordselt kutsuti teda litsiks, kui ta oli 10. klassis. Kuna ta oli süütu ja polnud isegi poisiga suudelnud, siis ajas see teda naerma. Jeanette riietevalikus polnud jänkukõrvu, vaid igas värvitoonis võrksukki. Need talle meeldivad ka nüüd, 30-aastasena, sest ta tunneb end neis seksikana. Naise vabatahtlik seksuaalsus ei ole kutse vägivallale, viimane on kuritegu. Rindade paljaksrebimine olgu naiste enda tahe, näiteks protestina Saudi-Araabia seaduse vastu mitte lubada naisi autorooli. Pean silmas Femina klubi Ukrainas. Oma rinnad võib ilus tüdruk rebida paljaks ka jaanipeol – ning valida siis parima sooritusvõimega mees eelolevaks ööks.