Mis iganes sellest filmist ka ei saa, jõuab teadmine filmitegemise rõõmust ja vaevast loodetavasti tuhandete eestimaalasteni – ning mainekujundusprojektina on see kahtlemata omal kohal. (vt lähemalt www.filmitalgud.ee.)

Samal nädalal algas Von Krahli teatri ja Viljandi Kultuuriakadeemia eestvedamisel registreerumine koolitusprogrammi MIMO, mis on mõeldud noorte, kuni 18aastastele muusikutele ja noortebändidele, hõlbustamaks nende sisenemist muusikamaastikule. Nõuandjate hulgas on näiteks Iiris Vesik ja Ewert Sundja, Helen Sildna ja Metsatöllu trummar Marko Atso, Hendrik Sal-Saller jpt (registreerimine www.mimo.vonkrahl.ee).

MIMO egiidi all ja Jaanika Juhansoni eestvedamisel leiab aset ka noortetruppide ja koolide kaasamine koolitamisse etenduskunstide vallas, noortele jagavad inspireerivat innustust Viljandi Kultuuriakadeemia üliõpilased. Kogu ühislooming koondatakse 2012. aasta suvel korraldatavale noortefestivalile.

Ka Kultuuripealinna sajad vabatahtlikud saavad aasta jooksul lähedalt näha ja kogeda, kuidas kultuuriüritusi korraldatakse, ning ehk oskavad nemadki edaspidi paremini hinnata, milline on hästi korraldatud üritus ja milline pole seda mitte. Võimalik, et just selline vabatahtlikkuse alusel kättpidi kaasamine, kogukonnasisene kaasalöömine on kohaliku kultuuri säilimise parim garantii.

Muide, talgu korras valmiv film, mis üritab muude rekordite hulgas lüüa ka kõigi aegade kõige võimsama Eesti filmi massistseeni tippmarki, esilinastub 11.11.11.