Nii Rohuküla-Heltermaa kui ka Virtsu-Kuivastu liinil, mida teenindab SLK, on võimalik pileti eest kaardiga maksta. Hiiumaal on ka kaks Postipanka ja üks sularahaautomaat.

Hansapanga meediasuhete juht Kristiina Tamberg:

Hea uudis on see, et augusti lõpus pannakse Uuemõisa (Haapsalu Tallinna-poolsel piiril - toim) Statoili tanklasse sularahaautomaat - seda peaks olema mugav kasutada, sest praami peale sõites tuleb sealt nagunii mööda sõita ja tankla asub täpselt tee ääres. Lisaks on meil Haapsalus neli ja Hiiumaal viis sularahaautomaati.

Aga näiteks Vormsile sõites ega ka saarel üheski poes ei saa kaardiga maksta.

Allas: Vormsile sõites on vaja lunastada pilet Kihnu Veeteed käest, seal ei saa kaardiga veel maksta. Vormsil on SEB Eesti Ühispangal olemas mitteelektrooniline Postipank, kust samamoodi saab panga klient sularaha välja võtta. See võtab küll veidi kauem aega.

Tamberg: Vormsil meil tõesti ei ole automaati, sest kasutajate hulk on seal niivõrd väike. Vormsil on vähemalt kaks kauplust, kus saab maksta kaardiga. Üks neist, Hullo pood, annab vajadusel kaardi vastu kassast välja ka sularaha.  

Meie soovitus on siiski enne väikesaartele sõitu varustada end piisava hulga sularahaga.

Miks ei saa väikesaartele sõidu eest kaardiga maksta?

Annely Akkermann, endine Kihnu Veeteede juhatuse esimees:

Tegelesime maikuus selle teemaga päris põhjalikult ja jõudsime lõpuks järeldusele, et see ei tasu ennast ikkagi ära. Piletimüügiterminali ehitus maksaks umbes pool miljonit krooni, aga meie aastane piletitulu on Vormsi liinil umbes 1,2 miljonit ja Kihnu liinil 1,5 miljonit krooni. Põhiline osa sellest laekub kolme suvekuu jooksul.

Kihnu puhul pole sadamates isegi telefoniliini, Vormsi puhul üritasime putkasse liini saada, aga Elion palus aadressi täpsustada.

Me peame müüma pileteid umbes 20 minuti jooksul enne praami väljumist, aga üle telefoniliini võib üks makse võtta kuni minuti. Seega me ei jõuaks müüa sadat piletit. Sularahas saab kiiremini.

Kohalikud elanikud ja juriidilised isikud, kes seda vahemaad sageli läbivad, saavad garantiikirja alusel maksta oma sõitude eest ülekandega korra kuus – kassas on leht, kus nad allkirjaga iga oma sõidu ja reisijate arvu registreerivad.