Arusaamatuks jääb artikli eesmärk. On see paanika külvamine, terroristide kaitsmine või viirusetõrje reklaam?

Ajendi kommenteerimiseks andis üks artiklist silma jäänud lõik, mis refereerib lugu, mis ilmus Washington Postis ning kritiseerib McAfee viirustõrjetarkvara. 22. novembril 2001 ilmus nimetatud ajalehes artikkel “FBI arendab pealtkuulamise/nuhkimise tarkvara”.  Artiklis spekuleeritakse FBI poolt arendatava paroole varastava trooja Magic Lantern teemal, mis peaks tõhustama Föderaalse Juurdlusbüroo tööd internetis. Reporter kirjutab: ”Vähemalt üks viirustõrjetarkvara tootev firma, McAfee Corp., võttis ühendust FBIga ja kinnitas, et McAfee tarkvara ei takista Magic Lanterni levikut, ega teata selle avastamisest kahtlusalusele.” Sellest siis ka edaspidised spekulatsioonid.

Kui süüdistus on välja hõigatud, ei paku loomulikult enam kellelegi huvi asja teine külg. Viitan

Network Associatesi (NAI) ametlikule teadaandele pärast artikli avaldamist:

1.            NAI/McAfee pole võtnud ühendust FBIga ega vastupidi teemal Magic Lantern.

2.            NAI/McAfee ei oota ega loodagi, et FBI nendega ühendust võtaks teemal Magic Lantern.

3.            NAI/McAfee ei spekuleeri teemal Magic Lantern, kuna selle olemasolu pole kinnitanud FBI ega ükski teine valitsusasutus.

NAI/McAfee on alati järginud kõiki USA seadusi ja õigusakte ja teeb seda ka edaspidi.

Olgu öeldud, et teiste tuntud viirustõrjetarkava tootjate viiruste andmebaasidest, nagu Symantec, TrendMicro jt, selline viirus puudub. Kas ka nemad kõik on FBIga kokku leppinud?   

Leian, et kuni puuduvad konkreetseid faktid kõnealuse trooja tüüpi viiruse olemasolu kohta ning selle kohta, kas McAfee seda takistab või mitte, on igasugune spekulatsioon sellel teemal nonsenss.