Olen töötanud mitmesugustes Ekspress Grupi väljaannetes pikka aega – Päevalehes, Õhtulehes, loonud uusi ajakirju ja internetiväljaandeid; kuid kõige kauem olen siiski olnud Eesti Ekspressis. Kõigest sellest olen saanud palju rohkem kogemusi, kui üks leht jõuab ära kasutada.

Ekspress on loomulikult suurepärane koht loovaks tööks. Märtsist alates on Ekspress on saanud uue ja väga moodsa kujunduse ja sisu, samuti tänapäevase ja kergesti loetava veebikujunduse, uue e-lugeja pdf-failide vaatamiseks, iPhone’ile ja mobiilidele kohandatud ­uudistelugeja. Tulemas on ka lahendus Apple’i uhiuuele iPadile, võimalus tellida arvutisse elektroonilist e-Eks­pressi jpm. See on kõigi Ekspressi töötajate ühise pingutuse vili.

Ekspress on majanduskriisist väljumas täielikult uuenenuna. Seda on palju rohkem kui ühelgi teisel Eestis ilmuval ajalehel. Mingis mõttes on Ekspress olnud kiire ja põhjaliku uuenemise katsebaas. Ja uusi ideid otsime kogu aeg tervest maailmast, kus need ka üles ei kerkiks.

Kuid nüüd otsin ma peale uute ideede ka järgmist peatoimetajat, kelle kätesse võiks Eesti Ekspressi usaldada. Ma ei tea veel, kes see inimene on, kuid ma tean, millised omadused tal peaksid olema. Tahan Ekspressi üle anda peatoimetajale, kelle igapäevases elus oleks kesksel kohal positiivne, värskete tegijate, suurte eesmärkide, ambitsioonide ja saavutustega maailm.

Et sellist inimest leida, selleks kuulutan välja konkursi. Kuulutuse leiad tänasest Ekspressist. Ja ma ei looda leida mitte ainult Eesti Ekspressi peatoimetajat, vaid palju rohkem uusi, ärksaid, noori inimesi, kes vaatavad ajakirjandust kui suurt tervikut, kus paber, eeter, arvutid, mobiilid; tõsine, hariv ja meelelahutuslik ajakirjandus – kõik on üks suur tervik, milles peegeldub kogu maailma värvikirevus – ning kes võiksid tegutseda Ekspress Grupi ettevõtetes.

Ja ehkki Ekspress Grupi juhatuses hakkan tegelema laiemate probleemidega, ei katke minu side Eesti Eks­pressiga ka edaspidi. Kindlasti astun lehes üles ajakirjaniku või kolumnisti rollis. Eesti Ekspressi peatoimetajana tänan teid, head lugejad, kõigi nende aastate eest, mis me oleme üheskoos veetnud!

Priit Hõbemägi,

peatoimetaja