Ain Hanschmidt pole küll mürsik, ent tuimapanek tuleb tal ometigi väga veenvalt välja. Võibolla on see tema suhtekorraldusfirma nõuanne. Kui jah, siis kiidan teie tegevuse heaks  – ma annaksin teie asemel oma kliendile samasugust nõu. Poliitik näiteks ei saa “tuima panna”, eriti enne valimisi. Tegevteenistuses pangajuht samuti mitte, sest siis kannataks tema kontor. Erru saadetud pangajuht aga… See kõik on praegu puhtalt SEB Ühispanga probleem. Ning nemad oma sajaviiekümneaastase kogemusega saavad sellest kuidagi üle. Juba ongi saanud. Ütleb ka riigiprokurör Laura Vaik: “Praegu pole midagi uurida. Kahju kannatajat ei ole. Kui Ühispank leiab, et kahju tekitatud ei ole, siis on raske neile öelda, et "teile on kahju tekitatud"."

Ma võiksin muidugi siinkohal natuke ägada ärieetika teemadel ning veelgi enam haletseda ühiskondlikku õiglustunnet, millele on taas hoop antud, aga sellega tegeleb Eesti ajakirjanduse veergudel tuntud kirjandusprofessor. Tegeleb hästi, ma ei hakka tema areaali tungima.  

Hanschmidt oli aastaid üks Eesti meedia lemmikutest, suhtlemisaldis härrasmees, kes paistis olevat ärimaailma haibasseini sattunud sõbralik delfiin. Võibolla on see mingi üleüldine pettumus praegu. Midagi sarnast juhtus ju ka Indrek Neiveltiga, kui omal ajal selgus, et tal oli tulumaksudeklaratsiooni täitmisel midagi kahe silma vahele jäänud.

Ma ei näe Hanschmidti vaikimises ometigi probleemi. Ta ei ole mürsik, ja meie, see tähendab Eesti ajakirjandus, ei ole jõupositsioonilt esinev täiskasvanu. Täiesti vale metafoor tema puhul. Hanschmidt ei pea meiega suhtlema, kui ta ei taha. 

Teine asi on Eesti Panga president Andres Lipstok. Tunnistan, et ma ei tea täpselt, milline on EP presidendi tegelik roll Eesti finantsmaailma korrastamisel. Võibolla on ta rohkem nagu maskott. Sarnaselt Kadriorus resideerivale presidendile. Mitte inimene, vaid institutsioon. Aga maskott peaks olema puhas, samamoodi nagu ka riigilipp peaks olema ikka puhas ja triigitud. Nii et võetagu palun vaevaks ja pestagu Lipstok puhtaks. Kui seda ei saa teha, siis vahetatagu ta välja.

Ja see tore võte, et paneme nüüd tuima, kuni kõik tänitajad ära väsivad, Lipstoki suhtes ei kehti.