See on üks parimaid pettemanöövreid. Kui sa avastad restoranis või pubis laua pealt uue menüü, on aeg ilmutada usaldamatust. Tavaliselt on uued menüüd palju kenamad, kui vanad, välja arvatud hinnad. Võiks arvata, et road ja veinid ei muutu Tallinnas eriti tihti, aga ei. Eksperdid ütlevad selle kohta „inflatsioon" ja neil on ilmselt õigus - see on Baltikumis üsna murettekitav. Kõige enam kannatavad taksosõidu, roogade ja punase veini hinnad. Mu rahakott nuriseb, 10-20% hinnatõusu on tuntav. Ma parem ei hakka ette kujutama, mis juhtub, kui euro asendab Eesti krooni. Ostan parem kohe Porcshe Cayenne´i.

2. „Peaaegu" traadita

Nüüd, kus Tallinn on NATO küberkaitsekeskus, tundub, et traadita ühendus hakkab katkema. Imelik. Justkui traadita marketing poleks enam kasulik. Ärge mind kritiseerige, kui ma ei nimeta praegu neid Tallinna vanalinna lounge. Aga see ei ole normaalne, kui pead neli korda päevas kohta vahetama, sest... Ütleme selle kohta „tehnilistel põhjustel".

3. Hare Krishna

Kas olete tähele pannud, et Hare Krishna liikmete arv on viimasel ajal Tallinnas kahekordistunud? Ma vaatasin eelmisel suvel, et neid on neli või viis (maksimum kaheksa), kuid eile nägin umbes 20 Viru Keskuse juures. Wow! See on juba midagi! Ja kindlasti on selleks ka põhjus: Hiina on luubi all ja Tiibeti rahutused on tõstnud Dalai laama ja ta jüngrid tähelepanu keskmesse. Okei, see võib ka usk olla, aga... Hare, hare...

4. Pizzapuudus

Ma lubasin endale, et ma ei kirjuta sellest - aga see on võimatu. Miks ei ole Tallinnas sama maitsvat pizzat kui Pärnus? Miks ei ole Tallinnas Steffani restorani? Suur küsimärk. Just sellepärast peame leppima suurte puudujääkidega Tallinna pizzamajanduses. Ja igal kevadel sama jama...

5. Brasiilia mobiilihelin

"Mas é tão bom estar com você, pertinho do coração..." Ja see Nokia helin hakkab uuesti: "Mas é tão bom estar com você, pertinho do coração..." Ma ei ole kunagi elus kuulnud Tallinnas nii paljudel inimestel samasugust mobiilihelinat. Tundub, et nende arv kahe- või kolmekordistub igal nädalal. Selles pole midagi imelikku. Seda helinat võib kuulda pooltes lounge´des või pubides, kus ma käin, näiteks Hellas Hundis, kus ma praegu olen. Jah, ka minu telefonis on see helin. Väga nakkav meloodia ja sõnad: „Nii hea on olla sinugu, nii lähedal su südamele."

6. Sebra

Sebra on tore loom. Veel parem, kui ta on asfaldil. Mul on hea meel, et jalakäijatel on Eestis üha parem elu. Ning see „vrumm-vrumm-Räikkönen-sündroom" on vähenenud. Tõsi, punased autod kipuvad siin teistest rohkem kiirendama, kuid statistikud räägivad, et see on nii igal pool maailmas.

7. Estonian Air

Palju õnne! Pole mingit kahtlust, et Estonian Airil on Euroopa üks parimaid veebisaite. Lennufirma kohta. Milline areng... Võime küll väljastada e-pileteid, kuid saame leida ka paremaid code-share kombinatsioone.  Kui Estonian Airil ei ole teatud päeval oma pileteid pakkuda, suunatakse meid ümber teiste lennuliini saidile. Ma katsetasin seda kogu pärastlõuna ja mul on uhke tunne. E-Eesti oma parimas vormis.

8. ID-kaart

Nüüd, kus on möödunud kaks aastat sellest, kui ma Eestisse saabusin, otsustasin lõpuks ID-kaardi vormistada. Shahi klubikaardist enam ei piisanud. ID-kaarti teha on kiire ja selleks ei pea palju paberit määrima. Töötajad olid sõbralikud. Mul oli isegi võimalus teha endast kolm tasuta digifotot, ainuke mure oli see, et üleriideid ei tohtinud seljas olla, pidi otse kaamerasse vaatama ja hambaid ei tohtinud näidata. Pidin sellise tõsise pildi jaoks küll 20 minutit keskenduma, aga kätte sain. Kahju, et nad hammustasid mu pikalt Portugali nimelt viimase tähe ära. Ametlikult olen ma Eestis nüüd "João Nuno Ferreira Soares Lopes Marque". Selline on elu - ja ma ei ole kuninglikust perekonnast. Võibolla pannakse ka Ekspressi artikli alla mu nimeks edaspidi "João Lopes Marque". Kui see ilmuks paberil, võiks säästa ühe tähemärgi reklaami jaoks.