Mõlemad on justkui unustanud Riigikohtu otsuse möödunud aastast, millega kutsuti kohalikke omavalitsusi ja riiki omavahel ülesandeid selgelt ära jagama. Ju siis pole jõuramite arvates Riigikohtu otsus pädev ega tähelepanu vääriline.

Kaitseminister võttis kopsud õhku täis ja pröökas, et riigiasutuste tegevuskulusid on vaja jõuliselt kärpida. Ametnikud, värisege! Härra Laar, milleks jaurata tühja, teeme parem avaliku teenistuse seaduse korda. Seda on ju riigikogus aastaid solgutatud, aga sõnadest kaugemale pole jõutud. Miks? Kas riigiametnik, kes reaalselt riigitööd teeb, ei vääri kindlustunnet?

Iga kord, kui haridusminister vahetub, tekib haridusreformi ümber mõõtmatu kära. Aga mis on saanud neist eelmistest reformidest? Reformime uue reformiga eelmist reformi, et viia haridusreform lõpuni, kuni astub ametisse uus haridusminister oma reformikavaga?

Kodanik aga istub ja ei tea, mis saab elektrihinnast pärast aastat 2013. Kodanik ei tea, mis saab elektritootmisest Eestist aastast 2016. Kodanik ei saa aru, mis toimub riigile oluliste ehitushangetega, mis järjest läbi kukuvad. Kodanik ei saa aru, kelle rahaga ja miks Eesti riik Kreekas riskida kavatseb. Kodanik ei saa aru, miks on oluline, kas president kannab kikilipsu või päikeseprille!

Head suvepuhkust, Riigikogu!