Kas huvitaks meid inimeste nimed, kes tegid ratturite vabastamiseks tegeliku töö? Huvitaks, aga samas teame, et nimede avalikustamisega hävitaksime nende inimeste professionaalse väärtuse. Seega tänagem neid lihtsalt ja siiralt tehtud töö eest.

Kas huvitaks meid kõikvõimalike julgeoleku- ja luureorganisatsioonide töömeetodid? Oi, kuidas huvitaks, aga seda uudishimu saab rahuldada pigem ilukirjanduse ja filmikunsti vahendusel.

Kogu selle töö tegelikkus valmistaks oma halli rutiinsusega meile pigem pettumuse.

Kindlasti huvitaks meid, milline liikvelolevatest vandenõuteooriatest tegelikkusele vastab. Siin aga tuleb olla kannatlik ja tähelepanelik - vastuseid hakkavad andma mitmesugused sündmused, mis leivad aset pigem väljaspool Eestit. Need sündmused hakkavad söövitama ka auke riigisaladuse vatiteki sisse.

Tänaseks pole kõik veel lõppenud. Nii-öelda kangelased, riigiaparaat, meedia ja ühiskond peavad veel seedima, mis juhtus ja kuidas juhtus ja kuidas edasi olla. Kes soovib lihtsaid vastuseid, peab tegelikult elama kauem kui aastani 2061, sest ratturite seikluste toimik pole veel suletud ega arhiivi antud.