Pole mõtet halada, et Keskerakonna võit on õudne. Ühe partei valitsemisel võib olla ka eeliseid. Asjad peaksid käima kiiremini, sest uute ideede arutelu ei sumbu parteide vahelistesse vaidlustesse.

Kaitsepolitsei on harvendanud ka korruptantide ridu. Seegi peaks linna arengule hoogu juurde andma. Savisaare “sõpradel” on raskem varastada.

Kuid siiski on küsimus, mis saab edasi.

Jah, me teame, et järgmisest nädalast saavad pealinlased linna piires rongiga tasuta sõita ning peagi võetakse ette Haabersti ristmiku rekonstrueerimine, kuid ülejäänu on kahtlane nagu kohvipaksu pealt ennustamine.

Erinevalt 2009. aasta valimistest ei andnud Keskerakond sel korral rohkelt konkreetseid lubadusi. Selle asemel esitles partei linnakantseleis (!) koostatud dokumenti “Tallinna positiivne programm 2014–2018”.

Selles paberis ei leidu selliseid jaburusi nagu eelmisel korral (luua ühistupank, alandada soojuse hinda kolmandiku võrra, ostame tagasi Tallinna Vee jne). Pole sõnagi keskerakondlaste poolt valimiste eel jutlustatud ideest, et linn surub alla toiduainete hindu.

Kindlate lubaduste andmise asemel kordub hoopis sõna “tuleb”. Tuleb tagada, tuleb ennetada, tuleb luua. Mitte tagame, ennetame, loome. Rääkimata ajaplaanist. See näitab, et Edgar & Ko on ettevaatlikum. Moodsal ajal kontrollitakse ju isegi valimislubaduste täitmist.

Märkimisväärne on, et programmis leiab nimetamist Maxima, kelle apteekides annab tallinlase roheline kaart soodushindu. Linnakantselei teatab (või on see Keskerakond?), et Maxima soovib järgmise kahe aasta jooksul avada uued kauplused Mustamäel ning linn peaks toetama XX Maxima kaupluse tegemist ka Põhja-Tallinna. Samas pole linna soosing täielik: Haabersti puhul räägib linn uue turu avamisest, sest vana ja popi asemele ehitas poe just Maxima...

Tagasi Ansipi juurde. Peaminister oleks täna ainus tõsiselt võetav kandidaat võitluses Savisaare vastu. Reformierakonna kandidaadid ei toonud Tallinnas oodatud häältesaaki, jooksid lati alt läbi. See tähendab, et peaministri positsioon oma erakonnas üksnes tugevneb. Ehk teisisõnu: Savisaare võit on ka Ansipi võit.